متراژ سنج
متر لیزری فاصلهیابی است که برای اندازه گیری دقیق طول، سطح، حجم، زاویه، رابطه فیثاغورثی و.. استفاده می شود. از این وسیله برای کاربرد هایی با دقت بالا استفاده می شود؛ چرا که نور لیزر از طیفی متمرکز تشکیل شده و معمولا تک فرکانس است. همچنین نور لیزر از سرعت ثابت بالایی برخوردار بوده و پایدار است. نحوه اندازه گیری فاصله در متر لیزری به گونه ای است که با محاسبه زمان رفت و برگشت یک پالس لیزر به هدف و بازتاب آن، میتواند فاصله مورد نظر را اندازهگیری کند. جهت استفاده از متر لیزری یا متراژ سنچ بایستی دستگاه را در انتهای یکی از طرفین مورد اندازه گیری قرار دهید، طرف دیگر را هدف قرار داده و دکمه را فشار دهید؛ متر لیزری پس از محاسبه فاصله این دو نقطه، نتیجه را روی صفحه نمایش می دهد.
متر لیزری 60 متری مدل LDM-60H برند CEM
کاربرد های متراژ سنج
- عملیات ساخت و ساز مانند نصب و تراز کردن فریم و ستون های ساختمانی، نصب انواع المان های ساختمانی هم چون کابینت و قفسه ها، پارتیشن بندی و نصب دیوارهای کاذب، تنظیم و بررسی هم راستا بودن درب و پنجره، نصب سقف کاذب و رابیتس بندی و ...
- صنایع نظامی برای محاسبه فاصلهی سلاح جنگی
- عمق سنجی در اعماق اقیانوس
- نقشه برداری
انواع متراژ سنج
- متراژ سنج ساده اندازه گیری طول
- متراژ سنج اندازه گیری مساحت یا حجم
- متراژ سنج با قابلیت انجام محاسبات جغرافیایی
- متراژ سنج کابل
مزایای متر لیزری
• دارای دقت بالا بوده و سرعت در اجرا را بالا می برد.
• بسیار سبک بوده و کاربری راحتی دارد.
• قابلیت برآورد طول تا 250 متر را دارا می باشد.
• متراژ سنج از سرعت بالایی در اندازه گیری برخوردار می باشد.
• متر لیزری امکان دسترسی به نقاط دور دست و هم چنین اندازه گیری ارتفاع را فراهم می کند.
• استفاده از این متر نیاز به شخص دیگر برای نگهداری و کمک در اندازه گیری ندارد.
معایب متر لیزری
• نیاز به مکان بدون مانع با دید مستقیم
• ناتوانی در اندازه گیری مکان های قوسی شکل
• واگرایی پرتو لیزر در فواصل طولانی
• امکان جذب یا پراکندگی نور توسط اجسام؛ در نتیجه این اتفاق احتمال بازگشت نور به متر لیزری کاهش می یابد. در چنین مورادی باید از دستگاهی با امکان جا به جایی فاز استفاده شود.
نکات قابل توجه در انتخاب متر لیزری
برد متر لیزری
مدل های مختلف متر لیزری دارای برد های متفاوت می باشد. مدل های ساده تر معمولا بردی حدود ۲۰ متر دارند؛ در حالی که مدل های پیشرفته قابلیت اندازه گیری طول تا ۲۵۰ دارند. مدل های موجود در بازار معمولا بردی در حدود ۳۰ تا ۹۰ متر دارند. اگر قصد دارید برای کارهای ساده و روزمره از متر لیزری استفاده نمایید، یک متراژ سنج ساده با برد ۲۰ متر برای کاربرد شما کاملا مناسب به نظر می رسد. برای اندازه گیری فضاهای بزرگتر تا ۸۰۰ متر مربع با زوایا و اتاق های زیاد به یک متراژ سنج میان رده نیاز خواهید داشت و پیمانکاران ساختمانی و عمرانی باید متر لیزری با برد بالا تهیه کنند تا بتوانند فضاهایی به اندازه یک زمین فوتبال یا بزرگتر را اندازه گیری نمایند.
دقت متر لیزری
به طور کلی این تجهیزات بسیار دقیق هستند. دقت نهایی به جانمایی درست لیزر و ثابت ماندن آن هنگام اندازه گیری بستگی دارد. برای اندازه گیری های چندگانه این نکته حائز اهمیت است که هنگام اندازه گیری ابزار را کاملا ثابت نگاه دارید و یا از پایه نگهدارنده استفاده کنید. بیشتر مدل های متر لیزری حداکثر میزان خطای ۱.۵ میلیمتر را دارند. بعضی مدل ها دقیق تر بوده و دقت اندازه گیری را به ۱ میلیمتر رسانده اند. از طرف دیگر مدل های خیلی ارزان دقت بالایی ندارند و گاهی تا ۶ میلیمتر دارای خطا اندازه گیری می باشند.
کاربرد مدل های دقت پایین و ارزان قیمت
- اندازه گیری های ساده روزمره
- نقاشی ساختمان، کاشیکاری، یا فنس کشی
کاربرد مدل های دقت و قیمت متوسط
- نجاری، کابینت سازی، ساختمان سازی و محوطه سازی
کاربرد مدل های دقت بالا و گران قیمت
- لوله گذاری، فوندانسیون گذاری و یا شیب بندی جاده ها
باتری متر لیزری و طول عمر آن
عموما متراژ سنج با باتری قابل تعویض یا قابل شارژ ارائه می شوند. طول عمر باتری متراژ سنج ارتباط مستقیم با میزان و نوع استفاده از آن دارد. باتری بیشتر دستگاه ها معمولا در فاصله ۲ تا ۴ ساعته استفاده مداوم نیاز به شارژ یا تعویض دارند. بنابراین خاموش کردن دستگاه در هنگامی که بلا استفاده است اقدامی ضروری است. برخی از مترهای لیزری برای افزایش عمر باتری دارای قابلیت خاموشی خودکار است.
حافظه متر لیزری
اکثر مدل های متراژ سنج اندازه گیری هارا تا چند مرحله ذخیره می کنند. برای محاسبات سخت و پیچیده، متر های لیزری که محاسبات چندگانه را ذخیره می کنند، کاربرد دارند. ولی برای محاسبات کوچک حافظه دستگاه چندان اهمیت ندارد. انواع متر های لیزری را می توانید با قیمت بسیار مناسب از سایت کالا صنعتی خریداری فرمایید.