مولتی متر دیجیتال مدل CEM DT-916N
مولتی متر دیجیتال DT-916N،با دقت 1 رقم اعشار در صفحه نمایش LCD، می تواند هر مشکلی در تجهیزات را کنترل کند. قابلیت اندازه گیری جریان از 0 تا 10 آمپر AC / DC و اندازه گیری ولتاژ از 0 تا 600 ولت AC / DC ، اندازه گیری مقاومت الکتریکی از 0 تا 40 مگا اهم، اندازه گیری ظرفیت خازن تا 100 میکرو فاراد، اندازه گیری فرکانس تا 10 مگا هرتز در رنج دمایی 760~0 درجه سانتی گراد، اتصال کوتاه،تست دیود و بیزر از ویژگی های اندازه گیری مولتی متر CEM DT-916N می باشد. در این مدل مولتی متر قابلیت هایی نظیر ردیاب ولتاژ در نظر گرفته شده و می تواند مقادیر peak را ذخیره کند. کالا صنعتی نمایندگی فروش محصولات برند CEM این مولتی متر را با یکسال گارانتی ارائه می کند.
نکات ایمنی مهم
- عدم استفاده از دستگاه در صورت بروز هر نوع خرابی و یا شکستگی در کابل های تست دستگاه.
- زمان اندازه گیری با دستگاه بسیار مراقبت کنید که با قسمت های فلزی و رسانا تماس نداشته و موجب شک گرفتگی نشود.
- استفاده از پوشش های عایق و مناسب در حین کار
- موقع کار با ولتاژ 60 ولت(dc) یا 30 ولت (ac) خیلی مراقب باشید.
- بعد از پایان کار دستگاه را خاموش کنید، اگر به مدت 30 دقیقه از دستگاه استفاده نکنید به طور خودکار خاموش می شود.
- نماد “OL” یعنی اینکه محدوده اندازه گیری شما مناسب نیست و باید آن را تغییر بدهید.
- از اعمال ولتاژ و یا اندازه گیری خارج از محدوده اندازه گیری دستگاه دوری نمایید وگرنه موجب آسیب دیدگی دستگاه خواهد شد.
محدوده اندازه گیری دستگاه در جدول زیر نشان داده شده است:
Controls and Jacks
- LCD
- سوئیچ دستگاه
- ورودی جک جریان 10A
- ورودی جک COM
- Positive Input Jack
- دکمه MODE
- دکمه RANGE
- دکمه نور پس زمینه و Data Hold
- دکمه Relative(REL)
- کاور باتری
معرفی نماد ها
Continuity |
|
Low Battery |
BAT |
Diode |
|
Data Hold |
DATA HOLD |
Auto Ranging |
AUTO |
Alternating Current or voltage |
AC |
Direct Current or Voltage |
DC |
جدول مشخصات فنی
روش کار با دستگاه
- Mode Button: دکمه مود یا حالت جهت تعیین یکی از حالات Ohm,diode,continuity,Cap و نیز تعیین %Dc,Ac,Hz است.
- Range Button: وقتی که دستگاه روشن می شود به صورت پیش فرض در حالت Auto Ranging قرار دارد،برای تعیین محدوده اندازه گیری به طور دستی می توانید به وسیله این دکمه محدوده دلخواه خود را تنظیم کنید. وقتی که این دکمه را بار اول فشار دهید دستگاه از حالت Auto خارج می شود و بعد می توانید محدوده مورد نظر خود را تنظیم کنید.
- Data Hold Button: وقتی که قصد دارید داده اندازه گیری شده در زمانی خاص بر صفحه نمایشگر دستگاه ثابت بماند از دکمه HOLD استفاده نمایید. برای خارج شدن از حالت Data Hold دوباره همین دکمه را فشار دهید. برای روشن یا خاموش کردن نور پس زمینه دکمه HOLD را برای چند ثانیه نگه دارید.
- Relative Button: به وسیله دکمه Relative می توان اندازه گیری مقایسه ای انجام دهید. به این صورت که ابتدا مقدار مشخص و معینی را به عنوان اندازه مرجع و اصلی برای ولتاژ، جریان، فرکانس و. .. در دستگاه ذخیره کرده و دستگاه در زمان اندازه گیری هدف های متفاوت پارامتر اندازه گیری شده را با آن اندازه های مرجع مقایسه می کند.
روش اندازه گیری ولتاژ DC
اول دستگاه را بر روی V DC سوئیچ کنید،بعد کابل تست سیاه را به پایانه COM و کابل تست قرمز را به پایانه V jack وصل کنید. سپس دو سر دیگر کابل را بر روی قطب های منفی(کابل سیاه) و مثبت (کابل قرمز) هدف قرار داده و سپس ولتاژ را بخوانید. علامت منفی نشان دهنده بر عکس قرار دادن کابل هاست. مراحل اندازه گیری ولتاژ AC نیز مثل DC بوده با این فرق که دستگاه را باید بر روی VAC تنظیم کنید.
اندازه گیری جریان DC
اول کابل های تست را همانند توضیح متصل نمایید، بعد با توجه به محدوده جریان هدف دستگاه را بر روی یکی از حالات uA,mA,10A سوئیچ کنید، دکمه مود را فشار دهید تا دستگاه DC را نشان دهد بعد دو سر دیگر کابل ها را روی قطب های مثبت و منفی هدف قرار دهید و جریان را اندازه گیری کنید. عبورمداوم جریان 10A برای زمان بیش از 30 ثانیه موجب بروز آسیب به دستگاه می شود. نحوه اندازه گیری جریان AC نیز مثل DC بوده طوری که باید دستگاه AC را نشان دهد.
اندازه گیری مقاومت
برای اندازه گیری مقاومت اول دستگاه را بر روی سوئیچ کنید.
دکمه مود را فشار دهید تا دستگاه را نمایش دهد. کابل های تست دستگاه را وصل کرده و دو سر دیگر کابل را روی دو طرف مقاومت قرار دهید و مقاومت هدف را اندازه گیری کنید.
تست اتصال کوتاه
- جهت بررسی اتصال کوتاه در مدار دستگاه سوئیچ دستگاه را بر روی قرار دهید.
- دکمه مود را فشار دهید تا دستگاه را نشان دهد، بعد دو سر دیگر کابل را روی قسمت مورد نظر خود در مدار قرار داده تا از وجود و یا عدم وجود اتصال کوتاه در مدار مطلع شوید.
- اگر مقاومت هر بخش کمتر از 15Ω باشد دستگاه بوق می زند.
تست و آزمایش دیود
برای تست سالم بودن دیود دستگاه را روی سوئیچ کنید. دکمه مود را فشار دهید تا دستگاه را نشان دهد. سپس کابل های آزمایش دستگاه را وصل کرده و سپس دو سر دیگر کابل را قرار دهید، عدد خوانده شده را ثبت کنید،بعد این بار دو سر کابل را به طور عکس در دو سمت دیود قرار دهید و عدد خوانده شده را ثبت کنید. اگر دیود سالم باشد باید یکی از این اعداد حتما صفر باشد.
اندازه گیری فرکانس
جهت اندازه گیری فرکانس، دستگاه را روی %Hz سوئیچ کنید.بعد کابل های تست دستگاه را وصل کنید و دو سردیگر کابل را روی هدف قرار داده و فرکانس جریان را قرائت نمایید.
اندازه گیری ظرفیت
جهت اندازه گیری دستگاه را بر روی سوئیچ نمایید،بعد دکمه مود را فشار دهید تا “nF” بر روی صفحه نشان داده شود،سپس کابل های تست دستگاه را وصل کرده و ظرفیت خازن مورد نظر را اندازه گیری کنید. اقدام به اندازه گیری ظرفیت،تست دیود،مقاومت و اتصال کوتاه، مدار شما نباید دارای هیچ ولتاژ خارجی باشد، باید قبل از اندازه گیری مدار مورد نظر خود را از برق جدا کنید.
اندازه گیری دما
جهت اندازه گیری دما دستگاه را بر روی TEMP سوئیچ کنید.بعد ترموکوپل Type K را به مبدل پایانه جک ها وصل نموده و بعد مبدل را به دستگاه وصل کنید،سپس سر دیگر ترموکوپل را بر روی هدف قرار دهید و کمی صبر نمایید(حدودا 30 ثانیه) تا ترموکوپل با دستگاه هم دما شود
تعویض باتری
وقتی که باتری دستگاه ضعیف شود عبارت “BATT” در قسمت نمایشگر دیده می شود. جهت تعویض باتری اول کابل های تست دستگاه را جدا کرده و بهتر است دستگاه را خاموش کنید،بعد کاور باتری را باز نموده و باتری جدید را جایگزین نمایید.
تعویض فیوزها
برای این کار باید ابتدا کابل های تست دستگاه را جدا کرده و بهتر است دستگاه را خاموش کنید،بعد دست به تعویض فیوز ها بزنید. فیوزهای دستگاه در زیر باتری دستگاه است.