در سایت کالا صنعتی انواع لیتر شمار چینی و اروپایی و انواع لیتر شمار چهار رقمی در سایز های یک اینچ و 1.5 اینچ به فروش می رسد. برای آگاهی از قیمت لیتر شمار با کارشناسان فروش در تماس باشید.
تفاوت لیتر شمار و فلومتر
فلومتر یا لیترشمار (liter meter)، به دستگاهی گفته میشود که جرم یا حجم سیالات مختلف را با آن اندازه میگیرند. همچنین به آن جریان سنج یا سنسور لیترشمار نیز گفته میشود. لیتر شمار، فلومتر یا جریان سنج، دستگاهی است که بر مسیر عبور سیال، نصب میشود. برخی از این دستگاه ها با توجه به کاربردشان، قطعات و تجهیزات ثابت یا متحرک نیز دارند. حجم و اندازه سیال که از داخل لوله میگذرد، در نمایشگر دیجیتال یا آنالوگ نشان داده میشود.
لیتر شمار خوب و مناسب نیاز شما چه مشخصاتی باید داشته باشد؟
با توجه به سرعت عبور سیال، به ویژه در فشار و دبی بالای آن، دقیق بودن دستگاه اهمیت خاصی دارد. همچنین کالیبره کرده آن باید آسان باشد. هر یک از سیالات، ویژگی های خاص خود را دارند و از نظر فشار، دما، تراکم، رسانایی و ترکیب، متمایز از یکدیگر هستند. برای مثال آب، مایع شفافی است که از هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده و رودها، دریاچه ها و باران را تشکیل میدهد.
چه زمانی باید از لیتر شما و چه زمانی از فلومتر باید استفاده کرد؟
آب، در دمای استاندارد و فشار محیط، به صورت مایع است اما در حالت جامد، به صورت یخ و در حالت گازی، به صورت بخار و همچنین به صورت برف، مه، شبنم و ابر نیز قابل مشاهده است. از انواع لیترشمار که برای اندازه گیری سیال آب استفاده میشوند، میتوان از جریان سنج آب توربینی یا مکانیکی، جریان سنج گردابی، جریان سنج اولتراسونیک و جریان سنج الکترومغناطیسی (یا الکترومغناطیسی قابل شارژ با باتری) اشاره کرد. هر یک از این دستگاه ها، با توجه به کارکرد مخصوص به خود هزینه متفاوتی نیز در بر دارد. اما به طور مشترک، میزان و حجم آب را اندازه گیری میگیرند. نمی توان انتظار داشت یک نوع شمارنده دبی تمامی شرایط مدنظر را دربرگیرد.
بنابراین، باید شرایط و داده های مختلفی را برای انتخاب دبی سنج مناسب، در نظر گرفت. به همین جهت، به دست آوردن مشخصات و داده های سیال موردنظر، اهمیت دارد. داده هایی مانند سرعت بیشینه و کمینه سیال، دما و حداکثر فشار، میزان سازگاری سیال با اجزای دبی سنج، و اطلاعاتی از این دست مدنظر میباشد.
محاسبه حجم پمپاژ دستگاه لیترشمار
در مورد راه اندازی دستی سیستم پمپاژ، تعداد دفعات راه اندازی پمپ ها، و شماره جریان پمپ ممکن است حداکثر 2 بار در روز باشد. در این صورت حجم پمپاژ برابر است با:
S=Cs.Q
که در آن S مقدار متر مکعب ذخیره شده، Cs ضریب معادل 84/10 و Q ظرفیت آبدهی پمپ برحسب لیتر بر ثانیه است. همچنین برای راه اندازی خودکار پمپ، تعداد سیکل ها، حداکثر به 10 نوبت در ساعت محدود میشود. در این حالت حجم پمپاژ برابر است با:
S=(CL×Q)/n
که در آن S حجم ذخیره، CL ضریب معادل 9/0، Q ظرفیت آبدهی پمپ بر حسب لیتر بر ثانیه و n تعداد سیکل پمپ در هر ساعت میباشد.
لیترشمار آنالوگ مکانیکی
کاربرد چند نمونه لیترشمار
لیترشمار اسید
برای اندازه گیری حجم سیالاتی مانند اسید، استفاده از دبی سنج استنلس استیل مناسب است. از این دستگاه برای اندازه گیری سیالاتی مانند آب، سرکه، نوشابه و... نیز استفاده میشود. نحوه کارکرد دبی سنج استنلس استیل، بر دو نوع است: در نوع اول، دبی سنج با کارکرد پروانه ای خود، قابل استفاده برای سیالاتی با حجم و غلظت پایین مانند روغن، شیر و سرکه می باشد. دبی سنج پروانه ای در سه سایز 1، 5/1 و ۲ اینچ ساخته می شود. اما کارکرد دبی سنج نوع دوم، توربینی بوده و برای سیالاتی با غلظت پایین اما حجم بالا قابل استفاده می باشد. دبی سنج نوع دوم، نیز در سایزهای مختلف 2، 4، 5، 6، 8 و 10 اینچ ساخته می شود.
لیترشمار استنلس استیلی، کاربردهای مختلفی دارد. از جمله: قابل استفاده به عنوان دبی سنج دیجیتالی در کارخانجات تولید لبنیات و... می باشد. به این منظور، می توان دبی سنج استیل را به عنوان لیترشمار در مسیر سیال، نصب کرد و خروجی را که در نمایشگر نشان میدهد، اندازه گرفت. کاربرد دیگر دبی سنج استیل، این است که می توان از آن برای تزریق سیال موردنظر در بسته بندی مخصوص، استفاده کرد. در این حالت، حجم مورد نظر را بر روی دستگاه تنظیم می کنند و زمانی که مقدار سیال، به حجم موردنظر رسید، فرمان قطع به شیر پرکننده ارسال شده و جریان قطع می شود.
لیترسنج دیجیتالی نیتروژن، اکسیژن
لیترشمار نفت
یکی دیگر از کابردهای لیترشمار، استفاده در تجهیزات مختلف مانند انواع پمپ ها، به منظور اندازه گیری حجم سیال است. از جمله پمپ های بنزین، گازوئیل و نفت. لیترشمار نفت، حجم و اندازه نفت، یا سوخت های دیگر و مواد مشابه را با عبور دادن از سنسورهای سیستم، اندازه گیری می کند. اگرچه نحوه کار سنسور دستگاه های مختلف متفاوت است، اما اصل کارکرد لیتر شمار نفت مشابه دیگر دستگاه ها یعنی اندازه گیری های دقیق و قابل تکرار برای کاربردی خاص، می باشد.
همانگونه که اشاره شد، نحوه کارکرد لیترسنج های مختلف، متفاوت است. برای عنوان مثال، نحوه کارکرد لیتر شمار گردابی مبتنی بر تشخیص گردابه های خارج شده از یک بدنه سراشیبی است. اعوجاج ها شمارش شده و برای تبدیل به نسبت جریان، استفاده می شود. این مدل، یکی از مرسوم ترین مدل های لیتر شمار است و به طور گسترده ای برای بخار و نفت با گران روی یا ویسکوزیته پایین، به ویژه در دماهای بالا استفاده میشود. نمونه ای دیگر، لیتر شمار توربین می باشد، که بسیار متنوع بوده و برای اندازه گیری سیالاتی با ویسکوزیته پایین (مانند روغن موتور که برای کاهش مصرف سوخت طراحی شده اند) و با جریان های سرعت ثابت، متوسط تا سرعت زیاد مناسب هستند.
لیترشمار دو اینچی
لیترشمار دو اینچ
لیترشمار دو اینچ، مکانیکی بوده و از متداول ترین دستگاه های اندازه گیری انواع سیالات مانند آب، روغن و ... محسوب می شود. مکانیزم ساده این دستگاه مکانیکی، باعث شده است تا قابل استفاده برای حجم های مختلف سیال باشد. لیترشمار دو اینچ، قدرت اندازه گیری 240 لیتر در دقیقه دارد. حداکثر فشار قابل تحمل این دبی سنج، 5/3 بار و فقط در جهت مثبت است. ویژگی دیگر این لیترسنج، این است که سیال عبوری تاثیری با تجهیزات دستگاه سازگار است. همچنین، برای سیالاتی که دمای آنها از 30 درجه سانتی گراد فراتر نرود، مناسب می باشد.
لیترشمار ورما
لیترشمار ورما، برای اندازه گیری سوخت دیزل (گازوئیل) به کار رفته و هزینه پایین و کیفیت مناسبی دارد. قابلیت چرخش در راستای مورد نظر را داراست. این دستگاه نیاز به باتری ندارد و به ازای هر لیتر، 10 پالس تولید میکند که دقت مناسبی دارد. از دیگر مشخصات آن میتوان به قطر 1 اینچی و دمای عملکرد 16 درجه سانتی گراد اشاره کرد.
لیترشمار اسپینا
لیترشمار اسپینا، یک دبی سنج مکانیکی است که برای اندازه گیری بنزین و گازوئیل به کار میرود. که دارای مشخصاتی چون بیشترین فشار قابل تحمل 3 بار، کمترین دبی قابل اندازه گیری 0 لیتر بر دقیقه، محدوده دبی قابل اندازه گیری 20 تا 120 لیتر بر دقیقه است. این دستگاه، از پلاستیک مرغوب و آلومینیوم ساخته شده است و تعداد یک ورودی و یک خروجی را داراست.