فلومتر الکترومغناطیسی یکی از پرکاربردترین نوع فلومترها در صنایع نظیر اسید سازی، آب و فاضلاب، کاشی و سرامیک، مواد غذایی، پتروشیمی و .. است. اساس اندازه گیری آن برحسب قانون فارادی است و باتوجه به اندازه گیری سرعت سیال عبوری از درون پایپ، از دقت خوبی برخوردار است. همچنین این نوع فلومتر از نوع فلومترهای حجمی هستند. با توجه به روش اندازه گیری فلومترالکترومغناطیسی و ویژگی های آن این نوع فلومتر برای همه ی سیالات مناسب نیست در زیر به نکاتی که هنگام خرید دبی سنج مغناطیسی باید به آن توجه کرد، اشاره می کنیم.
فلومتر االکترومغناطیسی برند پریسماتک لاینینگ NBR
فلومتر الکترومغناطیسی برای چه سیالاتی مناسب است؟
از آنجایی که فلومتر مغناطیسی از یک جفت آهنربا و یک جفت الکترود، جهت اندازه گیری فلوی عبوری از پایپ استفاده می کند. این دستگاه برای سیالات رسانا مناسب است. سیالات رسانا نظیر آب، اسید، چسب و ... . به طور کلی سیالاتی که میزان هدایت الکتریکی آن بیشتر از 5 میکروزیمنس باشد. بدیهی است در صورتی که سیال شما رسانا نباشد نمی توانید از این نوع فلومتر استفاده کنید. با توجه به نکات گفته شده از سه نوع سیالی که اندازه گیری آن از چالش های مهم در صنایع مختلف است، منظور سیالات بخار، گاز، مایع، از این نوع فلومتر فقط می توان برای مایعات استفاده کرد.
برای سیالات خورنده، سیالات کثیف و فرسایشی مناسب هستند به شرط آنکه از لاینینگ یا آستری مناسب استفاده کرد. بازه ی دمایی که میتوان از این نوع فلومتر ها استفاده کرد 30 الی 150 درجه ی سانتیگراد است. اما در هر دستگاه با توجه به نوع لاینینگ یا آستری بازه دمایی قابل تحمل دمای سیال تغییر می کند. به عنوان مثال در لاینینگ NBR بازه دمایی قابل تحمل ماکسیمم 80 درجه است.
نکات مهم هنگام خرید دبی سنج مغناطیسی چیست؟
برای خرید فلومتر مغناطیسی در وهله ی اول به نوع سیال خودت دقت کنید اگر سیال شما بخار، گاز یا مایع نارساناست دور این نوع فلومتر را خط بکشید. دومین پارامتر مهم میزان خورندگی و فرسایشی بودن و دمای سیال است. اگر سیال شما کثیف، فرسایشی، خورنده و دما بالا است باید دبی سنج مغناطیسی با لاینینگ تفلون یا همان PTFE انتخاب کنید. در غیر این صورت لاینینگ NBR نیز مناسب است. جنس بدنه با توجه به نوع سیال می تواند تمام استیل یا فولاد کربن باشد. پیشنهاد می شود در صورتی که سیال خاصیت اسیدی یا خورندگی دارد از فلومتر از جنس استیل استفاده شود. در یک دسته بندی کلی هنگام خرید فلومتر مغناطیسی به نکات زیر توجه کنید:
- نوع سیال
- میزان خورندگی سیال
- دمای سیال
- فشار
- سایز لوله
- نوع خروجی مورد نظر
- مینیمم و ماکسیمم فلوی عبوری
قیمت فلومتر مغناطیسی به چه عواملی وابسته است؟
قیمت فلومتر مغناطیسی وابسته به عوامل متعددی است. عواملی همچون برند، جنس بدنه ی فلومتر، لاینینگ یا همان آستری، میزان دقت، سایز لوله یا پروسس کانکشن، نوع سیال، خروجی دستگاه و ...
- بدیهی است که برند جزو عوامل تاثیر گذار در قیمت هر دستگاهی است، برندهای مختلفی تولید کننده فلومترهای الکترومغناطیسی هستند، از معروفترین و مهم ترین آنها می توان به اندرس هاوزر، امرسون، کرونه، یوکاگاوا اشاره کرد. البته برندهای ایرانی نظیر پریسماتک سالهاست در تولید فلومترهای الکترومغناطیس فعالیت می کنند و دارای قیمت مناسب و خدمات پس از فروش خوبی هستند.
- در صورتی که سیال شما خورنده باشد باید از فلومتری با جنس بدنه ی استیل و لاینینگ تفلون استفاده کنید، بدیهی است که متریال به کار برده شده در بدنه و لاینینگ تفلون روی قیمت فلومتر تاثیر گذار خواهد بود و همان طور که می دانید PTFEاز NBR و استیل از فولادکربن گران تر است.
- میزان دقت یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار است، هرچه دقت بیشتر، قیمت فلومتر بیشتر است. به عبارتی رابطه ی قیمت با دقت در خرید فلومتر مغناطیسی یک رابطه ی مستقیم است.
- با توجه به آنکه سایز لوله باعث افزایش متریال و بزرگ شدن دستگاه خواهد شد در قیمت آن نیز تاثیر گذار است.
کلام آخر: برای اینکه خریدی مطمئن داشته باشید رعایت نکات ذکر شده جزو الزامات است. قبل از خرید حتما با کارشناس فروش کالاصنعتی در تماس باشید و مشاوره بگیرید. درباره ی موجودی برنده های متفاوت اطلاعات کسب کنید و درصورت موجودی در بازار داخلی، طراحی های لازم سیستم کنترلی خود را انجام دهید. در صورت عدم موجودی کالا در بازار داخلی، توجه داشته باشید پروسه ی خرید طولانی تر خواهد شد و پروسه واردات در بهترین حالت 8 الی 10 هفته کاری زمان بر است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوع فلومترها می توانید به مقاله فلومتر مغناطیسی چیست مراجعه کنید.