پمپ سانتریفیوژ پرکاربردترین و متنوعترین نوع پمپ میباشد. همه پمپهای سانتریفیوژ دارای پروانه هستند و توسط آن سیال را به جریان میاندازند. اما تعدادی از پمپها چندین پروانه دارند. پمپ طبقاتی یا چند مرحلهای نام این دسته از پمپها است.
پمپ طبقاتی با داشتن تعدادی پروانه که بصورت سری قرار گرفتهاند، قادر است سیال را با هد و دبی بیشتری پمپاژ کند. این نوع پمپ در دو نوع عمودی طبقاتی و افقی طبقاتی طراحی میشود. عمده کاربرد پمپهای طبقاتی در کشاورزی، تاسیساتی و ساختمانی است. پمپ عمودی طبقاتی یا پمپ ایستاده فضای نصب کمتری اشغال میکند و بالانس بیشتری دارد. در ادامه به معرفی پمپ عمودی طبقاتی و برندهای تولیدکننده آن پرداخته خواهد شد. جهت خرید پمپ سانتریفیوژ از نوع مدنظر خود با کارشناسان تماس بگیرید.
قیمت پمپ عمودی طبقاتی
پمپ عمودی طبقاتی از چندین پروانه تشکیل شده است. تعداد پروانهها از 2 عدد به بالا میتواند باشد. هر چقدر تعداد طبقات پروانه بیشتر باشد، قیمت آن نیز افزایش مییابد. عامل دیگری که در قیمت پمپ عمودی طبقاتی موثر است، جنس بدنه، پروانه و پایه آن است. جنسهای رایج اجزای پمپ طبقاتی استیل 304، استیل 316 و چدن است.
برندهای مختلفی از پمپ عمودی طبقاتی در بازار موجود هستند و قیمت پمپ طبقاتی عمودی به برند بسیار بستگی دارد. برندهای ایرانی مثل رایان، نوید موتور و برندهای خارجی مثل پنتاکس، سیستما، لئو، ابارا، گراندفوس و ویلو فقط برخی از آنها هستند که در ادامه معرفی خواهند شد.
برندهای پمپ عمودی طبقاتی
سازندگان ایرانی و خارجی زیادی پمپ عمودی طبقاتی را در محصولات تولیدی خود جای دادهاند.
- پمپ عمودی طبقاتی رایان: پمپ رایان، بطور خاص پمپهای طبقاتی و شناور تولید میکند. پمپ عمودی طبقاتی رایان با نام WKLV شناخته میشود. این پمپها از نوع اتصال فلنجی است. پمپ طبقاتی رایان با الکتروموتورهایی در دور موتور 1450 دور و 3000 دور میتوانند کوپل شوند. پمپ عمودی طبقاتی WKLV رایان قطر دهانه خروجی 32 الی 80 میلیمتر، توانهای تا 270 اسب بخار، تعداد طبقات تا 8 پروانه و با قطر پروانههای مختلف تولید میشود.
- پمپ عمودی طبقاتی نوید موتور: پمپ عمودی طبقاتی نوید موتور در دو دور موتور 1500 و 3000 دور تولید میشود. قطر دهانه خروجی آنها از 32 الی 100 میلیمتر و جنس بدنه آنها از استیل 304 و برنز میباشد.
- پمپ عمودی طبقاتی پنتاکس: پنتاکس انواع پمپهای سانتریفیوژ را تولید میکند. پمپ عمودی طبقاتی پنتاکس در سری U تا توان 9 اسب بخار و تعداد طبقات تا 12 پروانه و جنس بدنه از چدن یا استیل 304 میباشد.
- پمپ عمودی طبقاتی سیستما: پمپ عمودی طبقاتی سیستما در سری MRVX در توانهای تا 4 اسب بخار، جنس بدنه و پروانه استیل میباشد. سری MVS تنوع مدلهای بیشتری داشته و تا توان 50 اسب بخار تولید میشود.
- پمپ عمودی طبقاتی لئو: شرکت لئو یکی از سازندگان مادر پمپ در زمینه تولید انواع پمپ سانتریفیوژ در چین است. پمپهای عمودی طبقاتی لئو در 4 سری تولید میشود که عمده تفاوت آنها در جنس است. پمپ عمودی طبقاتی لئو سری LVR از بدنه، پروانه و پایه با جنس استیل 304، سری LVS از بدنه و پروانه استیل 304 و پایه چدن، سری LVB از بدنه و پروانه و پایه استیل 316 و EVP از پروانه استیل و پروانه پلاستیکی ساخته شده است.
کاربردهای پمپ عمودی طبقاتی
پمپ عمودی طبقاتی در کاربردهایی که نیاز به هد و دبی بالاتری داشته و در شرایطی که پمپ سانتریفیوژ با یک پروانه جوابگو نیست، کارایی دارد. این پمپها به دلیل داشتن ساختار عمودی فضای کمتری اشغال میکنند. سایر کاربردهای پمپ عمودی طبقاتی عبارتند از:
- مصارف تجاری، مسکونی، آپارتماتی بزرگ برای تقویت فشار آب
- بوستر پمپهای آبرسانی و آتشنشانی
- دیگ بخار و بویلرها
- آب شیرینکنهای صنعتی
- سیستمهای تصفیه آب و اسمز معکوس RO
- سیستمهای آبیاری زمینهای کشاورزی
خرید پمپ عمودی طبقاتی
پمپ عمودی طبقاتی با داشتن چند پروانه بصورت سری قادر به پمپاژ حجم آب و هد بیشتری است. در بسیاری از کاربردهای آبرسانی، تامین آب در کاربریهای مسکونی، تجاری و کشاورزی کارایی دارند. پمپ عمودی طبقاتی به دلیل ساختار عمودی نیاز به فضای نصب کمتری داشته و بالانستر میباشد؛ به همین دلیل در شرایطی که پمپ افقی طبقاتی هم جوابگو است اما محدودیت فضا وجود دارد، نوع عمودی گزینه مناسبتری میباشد.
قبل از خرید پمپ عمودی باید به نوع آب از لحاظ خنثی، اسیدی و خورندهبودن آن توجه شود و به این ترتیب جنس پروانه (استیل و چدن) و کلگی پمپ (استیل و چدن) انتخاب میشود. همچنین با توجه به نیاز به پمپاژ از لحاظ هد و دبی، مدل و تعداد طبقات پروانه آن انتخاب میشود. در صورتی که قبل از خرید پمپ عمودی طبقاتی نیاز به مشاوره برای انتخاب مدل و برند آن را دارید با مشاوران ما تماس بگیرید.