یکی از پمپهای سانتریفیوژ پرکاربرد پمپ سیرکولاتور است. همانطور که از نام این پمپ مشخص است برای سیرکولهکردن و به گردش درآوردن سیال کاربرد دارد. پمپ سیرکولاتور آب را در یک سیکل گرمایشی یا سرمایشی به جریان میاندازد و معمولا هد و دبی کمتری نسبت به پمپ آب و سایر پمپهای آبرسانی دارند.
پمپهای سیرکولاتور در سه نوع پکیجی، خطی و زمینی تولید میشوند. برندهای ایرانی و خارجی زیادی پمپ سیرکولاتور را در زمره محصولات خود قرار دادهاند که در ادامه معرفی خواهند شد. کالاصنعتی تامینکننده انواع پمپ سیرکولاتور از برندهای مختلف میباشد و کارشناسان آماده هستند که درباره انتخاب و خرید به مشتریان عزیز مشاوره دهند.
قیمت پمپ سیرکولاتور
با اینکه پمپهای سیرکولاتور برای سیرکولهکردن آب در یک مدار بسته استفاده میشود اما از لحاظ نوع کاربری و مقدار دبی و هدی که از آن انتظار میرود ممکن است از یکی از پمپهای سیرکولاتور پکیجی، خطی و زمینی بکار گرفته شود که هر کدام از آنها قیمت متفاوتی دارند.
به عبارتی میتوان گفت قیمت پمپ سیرکولاتور به نوع پمپ، مقدار هد و دبی قابل تامین توسط پمپ، سایز دهانه، توان و البته برند آن بستگی دارد. پمپ پکیج خود دارای چندین مدل مثل تک دور، سه دور، هوشمند و... هستند قیمتهای متفاوتی دارند و به طور کاملتر در صفحه مربوطه توضیح داده شده است.
پمپهای سیرکولاتور خطی نیز که در مسیر لولههای تاسیسات گرمایش و سرمایش نصب میشوند خود در سایز، توان، هد و دبی و در برندهای داخلی و خارجی زیادی موجودند. هر چقدر قدرت به جریان انداختن آب توسط پمپ سیرکولاتور بیشتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر میشود. برای دریافت قیمت پمپ سیرکولاتور و استعلام موجودی با کارشناسان تماس بگیرید.
انواع پمپ سیرکولاتور
همه انواع پمپهای سیرکولاتور برای به گردش درآوردن آب گرم و آب سرد در سیستمهای سرمایشی و گرمایشی و تاسیسات ساختمانی استفاده میشوند. پمپهای سیرکولاتور سه نوع خطی، پکیجی و زمینی دارند که البته از لحاظ کاربری شامل خانگی، صنعتی و تهویه مطبوع میشوند.
پمپ سیرکولاتور خانگی
پمپ سیرکولاتور خانگی در تاسیسات ساختمانها استفاده میشود. در صورتی که سیستم گرمایش از نوع پکیچ باشد در آن از پمپ سیرکولاتور پکیجی و در صورتی که سیستم گرمایش داخل موتورخانه قرار گرفته باشد در آن هم از پمپ سیرکولاتور خطی و هم پکیجی بکار گرفته میشود.
پمپ سیرکولاتور صنعتی
پمپ سیرکولاتور در سیستمهای تاسیساتی صنعتی برای به گردش درآوردن آب گرم و سرد استفاده میشود. پمپ سیرکولاتور در سیستمهای پمپاژ خورشیدی نیز برای سیرکولهکردن آب گرمشده موردنیاز برای آب گرم مصرفی یا مبدلهای حرارتی بکار میرود.
پمپ سیرکولاتور تهویه مطبوع
در سیستمهای تهویه مطبوع ساختمانهای بزرگ و برجها برای ایجاد هوای مطلوب معمولا از چیلر استفاده میشود. در این سیستمهای تهویه مطبوع برای به جریان انداختن آب از چیلر به فن کویلها از پمپهای سیرکولاتور استفاده میشود.
کاربرد پمپ سیرکولاتور
پمپهای سیرکولاتور کاربرد گسترده خانگی و صنعتی دارد. کاربرد اصلی این نوع پمپ در به گردش در آوردن آب در یک سیکل بسته است.
- به گردش درآوردن آب گرم و سرد در سیستم گرمایشی و سرمایشی ساختمانهای مسکونی
- سیستمهای تاسیساتی صنایع و کارخانجات
- در سیستمهای تهویه مطبوع ساختمانهای بزرگ و برجها برای به گردش درآوردن آب
- برای رساندن آب گرم مصرفی از موتورخانه یا پکیج به شیر مصرفی
- سیستمهای گرمایش از کف
- سیستمهای خورشیدی
پارامترهای اصلی انتخاب پمپ سیرکولاتور
با وجود اینکه پمپ سیرکولاتور به منظور افزایش فشار نیست و به عنوان یک پمپ گرداننده آب بکار میرود، اما همانند سایر پمپهای سانتریفیوژ برای انتخاب به دو پارامتر هد و دبی وابسته است.
- هد و دبی: در کاربردهایی که از پمپ سیرکولاتور برای سیرکولهکردن آب گرم یا سرد استفاده میشود، مقدار هد پمپ با توجه به طول مسیر لولهکشی رفت و برگشت و افت فشار مسیر محاسبه میشود و مقدار دبی به بار حرارتی یا برودتی ساختمان وابسته است.
- نوع پمپ و محل نصب: با توجه به نوع کاربری که از پمپ سیرکولاتور بکار گرفته میشود، یکی از پمپهای پکیجی، خطی یا زمینی استفاده میشود. در پمپهای پکیجی و خطی، ورودی و خروجی در یک راستا و در پمپ زمینی معمولا ورودی و خروجی با یکدیگر زاویه 90 درجه دارند، بنابراین نوع لولهکشی آنها با یکدیگر متفاوت خواهد بود.
- توان: مقدار قدرت پمپاژ پمپ سیرکولاتور به نوعی نشاندهنده همان مقدار هد و دبی میباشد.
- دور موتور: در پمپهای پکیجی که معمولا تک سرعته یا سه سرعته هستند. در پمپ سیرکولاتور خطی دور موتور 1500 و 3000 دور رایج است.
- برق مصرفی: همه انواع پمپهای سیرکولاتور در دو نوع تکفاز و سه فاز طراحی میشوند.
- نوع اتصال: معمولا اتصالات دهانه و ورودی و خروجی پمپهای سیرکولاتور در دو نوع فلنجی و رزوهای هستند.
- برند: در نهایت بعد از درنظرگرفتن تمام پارامترهای فوق باید در بین برندهای موجود در بازار متناسب با قیمت، کیفیت، گارانتی و خدمات پس از فروش اقدام به انتخاب پمپ سیرکولاتور کرد.
راهنمای خرید پمپ سیرکولاتور
برای خرید پمپ سیرکولاتور باید مطابق با راهنمای انتخاب، مقدار هد و دبی را مشخص کرد و سپس متناسب با سایز لولههای تاسیسات، قطر دهانه مناسب پمپ را انتخاب کرد. با مراجعه به بازار یا سایتهای فروشگاهی در بین برندهای موجود میتوان پمپ سیرکولاتور مناسب را خریداری کرد. حتما قبل از خرید پمپ سیرکولاتور در مورد شرایط گارانتی و خدمات پس از فروش برند مدنظر تحقیق کنید؛ چون پمپ سیرکولاتور معمولا دائم کار است و استهلاک زیادی دارد و داشتن گارانتی و خدمات مزیت بسیار مهمی محسوب میشود.
ویژگیهای کلیدی پمپهای سیرکولاتور
پمپهای سیرکولاتور برخلاف پمپهای آبرسانی و تقویت فشار آب، هد و دبی زیادی ندارند و فقط وظیفه به گردش درآوردن آب را دارند. سایر ویژگیهای پمپ سیرکولاتور شامل:
- معمولا دائم کار هستند.
- مصرف انرژی کمتری نسبت به پمپهای آبرسانی دارند.
- دور موتور آنها 1500 یا 3000 دور بر دقیقه است.
- معمولا در سایزهای دهانه 0.5 الی 6 اینچ تولید میشوند.
- معمولا بدنه آنها از جنس چدن و استیل و جنس پروانه آنها نیز از جنس چدن، استیل یا برنج میباشد.
- نوع پکیجی در انواع تکدور، سه دور، یا هوشمند و نوع خطی در نوع کوپلینگدار و بدون واسطه موجود است.
- در دو نوع تکفاز و سه فاز موجودند.
- نیاز به قدرت مکش ندارند و به اصطلاح همیشه آب بر پروانه آنها سوار است.
برندهای معتبر پمپ سیرکولاتور
محصولات متفرقه زیادی برای پمپ سیرکولاتور در بازار موجودند اما از آنجایی که پمپ سیرکولاتور استفاده زیادی دارد و معمولا در کاربردهای گرمایشی بصورت دائم کار بوده و بیشتر در معرض استهلاک هستند، بهتر است در هنگام خرید پمپ سیرکولاتور از معتبربودن برند آن اطمینان حاصل کرد.
- در بین برندهای ایرانی میتوان به پمپ سیرکولاتور نوید موتور (سمنان انرژی) و ارس اشاره کرد. همچنین ایران رادیاتور نیز پمپهای پکیج کوچکی تولید میکند که در داخل آبگرمکن و پکیج برای سیرکوله کردن آب گرم رادیاتور بکار میرود.
- در بین برندهای چینی میتوان به برندهای لئو، شیمجه و کالمو اشاره کرد.
- برندهای مطرح اروپایی نیز همچون IMP اسلوونی، گراندفوس دانمارک، ویلو آلمان به طور خاص محصولات پمپ سیرکولاتور با کیفیتی ارائه دادهاند.