امروزه به لطف بالابرهای ساختمانی، پروژههای ساخت و ساز و تعمیرات ساختمان با سرعت و ایمنی بیشتر و نیاز به نیروی انسانی کمتری انجام میشوند. بدون تردید نقش اصلی در بالابرهای ساختمانی بر عهده موتور بالابر است. موتور بالابر یک الکتروموتور است که با تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی، نیروی لازم برای جابجایی بار و مصالح را تامین میکند.
معمولا موتور بالابر به یک گیربکس متصل میشود. گیربکس با افزایش گشتاور و کاهش سرعت، امکان جابجایی بارهای سنگین را با دقت و آرامی، فراهم میسازد.
انواع موتور بالابر
موتور بالابرهای ساختمانی، بر اساس منبع تغذیه و جریان ورودی به دو دسته تقسیمبندی میشود:
- موتور بالابر تک فاز: از الکتروموتور تکفاز برای بالابرهای ساختمانی با ظرفیت باربری تا حدود 700 کیلوگرم و نیز کارگاههای ساختمانی با حجم کار کمتر استفاده میشود.
- موتور بالابر سه فاز: از این موتورها برای بالابرهای ساختمانی با ظرفیت باربری بالا تا حدود 1500 کیلوگرم و در ساختمانها و کارگاههای با حجم کار بالاتر استفاده میشود.
بیشتر موتورهای بالابر، تکفاز و در محدوده توان 2 تا 3 اسب بخار هستند. به علت دسترسی به برق شهری، موتور بالابر تک فاز در مقایسه با موتور سه فاز، در کشور ما محبوبیت و رواج بیشتری دارد. البته به دلیل محدودیت در توان و گشتاور این موتورها، باید از الکتروموتورهای تکفاز دوخازنه استفاده شود. همان طور که گفته شد، چنانچه وزن مواد جابجا شده بالاتر از حدود 700 کیلوگرم باشد، باید به سراغ الکتروموتور سهفاز برویم. بیشتر موتورهای بالابر سهفاز در محدوده توان 4 تا 5.5 کیلووات هستند.
نکاتی در خصوص موتور بالابر ساختمانی
- با توجه به محیط کاری بالابرهای ساختمانی و برای استحکام بیشتر و محافظت از الکتروموتور، توصیه میشود از الکتروموتورهای با پوسته چدنی استفاده کنید.
- توصیه مهم دیگر این است که برای افزایش ایمنی بهتر است از الکتروموتور ترمزدار استفاده کنید.
- معمولا در بالابرهای صنعتی، از الکتروموتورهای با تسمه پولی استفاده میشود؛ البته گاهی اوقات هم موتور بالابرهای ساختمانی از نوع پایهدار با فلنج است.
برای آشنایی بیشتر با موضوع موتور بالابر میتوانید مقاله انتخاب موتور بالابر ساختمانی و انواع آن را مطالعه کنید.
خرید موتور بالابر
وبسایت کالا صنعتی بهعنوان نماینده رسمی شرکت موتوژن و عاملیت فروش الکتروموتورهای کاجیلی، استریم و ایدهآل، و برندهای دیگر، انواع الکتروموتورهای ساخت این شرکتها را با قیمت رقابتی و خدماتی مانند مشاوره تخصصی رایگان ارائه مینماید. چنانچه قصد خرید موتور بالابر را دارید، برای بررسی مشخصات و خرید الکتروموتور مورد نظر خود با کارشناسان ما در ارتباط باشید. در هنگام خرید موتور بالابر این موارد را در نظر داشته باشید:
- ظرفیت حمل و وزن بار
- ولتاژ برق تغذیه در دسترس
- ارتفاع ساختمان
- سرعت حرکت بار
- شرایط محیطی و درجه حفاظتی
قیمت موتور بالابر
به طور کلی قیمت موتور بالابر به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:
- نوع الکتروموتور: تکفاز یا سهفاز بودن الکتروموتور؛ معمولا در توان یکسان، الکتروموتورهای تکفاز از سهفاز گرانتر هستند.
- توان الکتروموتور: مسلما با افزایش توان، قیمت الکتروموتور نیز افزایش مییابد.
- دور الکتروموتور: معمولا قیمت الکتروموتور دور پایین، بیشتر از موتورهای دور بالا است.
- جنس بدنه الکتروموتور: الکتروموتورهای با پوسته چدنی، استحکام و قیمت بیشتری نسبت به دینامهای بدنه آلومینیومی دارند.
- نحوه نصب: با توجه به کاربرد و سایر دستگاههای متصل به موتور، ممکن است نیاز به لوازم جانبی مانند فلنج و ... داشته باشید که به قیمت الکتروموتور اضافه میشود.
جهت اطلاع خریداران معمولا در توانهای یکسان، قیمت الکتروموتور کاجیلی در مقایسه با الکتروموتورهای موتوژن، استریم و ایدهآل بیشتر است. موتوژن نیز یک برند ایرانی موفق و باکیفیت است که انواع الکتروموتورها را در توانهای مختلف تولید میکند. الکتروموتورهای ایده آل و استریم نیز با کیفیت و کارکرد معمولی اما قیمت مناسبتر، در ردههای بعدی قیمت جای میگیرند.
در میان الکتروموتورهای موجود در بازار که میتوان برای بالابر استفاده کرد، میتوان به موتوژن به عنوان یک برند ایرانی موفق و باکیفیت اشاره کرد که انواع الکتروموتورها را در توانهای مختلف تولید میکند. الکتروموتور چینی کایجیلی نیز کیفیت بسیار خوبی دارد. الکتروموتورهای ایده آل و استریم نیز با کیفیت و کارکرد معمولی اما قیمت مناسبتر، محبوب بسیاری از تولیدکنندگان هستند. برای اطلاع از بهترین و جدیدترین قیمت انواع موتور بالابر، با کارشناسان فروش کالاصنعتی در تماس باشید.