یکی از راه های انتخاب اینورترها انتخاب از نظر کاربردشان است. اینورتر بالابر یکی از کاربردی ترین نوع اینورترها هستند که برای مصارف گشتاور ثابت استفاده میشوند. به کاربری هایی که در طول انجام کار از گشتاور موتور کم یا زیاد نمیشود مصارف گشتاور ثابت می گویند. از جمله این کاربری ها می توان به بالابر ها، آسانسور ها، نوار نقاله ، جرثقیل اشاره کرد.
اینورتر بالابر
با توجه به این موضوع که اینورتر بالابر در لحظه ی استارت خود نیاز به گشتاور بالایی دارند در اجزای داخلی اینورتر بالابر از تجهیزاتی استفاده شده است که در فرکانس پایین بتواند گشتاور بالایی را تولید کند تا موتور زیر بار نماند.
به عبارت دیگر در لحظه ی استارت اینورتر بالابر، دور الکتروموتور پایین اما زور آن بالاست تا در مقابل اینرسی کابین و جسم داخل آن مقابله کرده و آن را بالا بکشد. از طرفی دیگر در بالابرها یا آسانسورها در حرکت برگشتی (پایین آمدن کابین) علاوه بر نیروی موتور گرانش زمین هم اضافه می شود و کار را برای کنترل کابین سخت میکند در این شرایط یک نیروی بازگشتی (regeneration) از موتور به شبکه وارد شده که باعث صدمه به الکتروموتور و شبکه می شود. در اینورتر بالابر از از یک سیستم مقاوت ترمز (Breaking Unit) برای محدود کردن دور الکتروموتور و انرژی بازگشتی استفاده می شود که به اتلاف این نیروی بازگشتی می پردازد.
مزایای اینورتر بالابر
- کاهش انرژی مصرفی و در نتیجه کاهش هزینه برق
- کاهش جریان راه اندازی و لذا افزایش طول عمر الکتروموتور
- امکان تغییر جهت الکتروموتور
- داشتن حفاظت از اضافه بار
- امکان کار موتور در زمانی که ولتاز ورودی متغییر است
- امکان کنترل از راه دور (شبکه کردن)
- امکان افزایش سرعت و فرکانس بیشتر از مقدار نامی الکتروموتور و برنامه ریزی کردن حرکت
معرفی تعدادی از اینورتر بالابر
اینورتر های اینوت INVT سری GD200L
اینورتر زیما مدل لیفت L
درایوهای سری آسانسوری زیما، از سری درایوهای قدرتمند این شرکت می باشند که توانسته است بخش زیادی از بازار کشور را به خود اختصاص دهد.
مشخصات و ویژگی های درایو زیما مدل لیفت L
- توان جریان دهی بالا طراحی قدرتمند با، نرم افزار و سخت افزار بهینه شده برای کاربری های آسانسور، بالابر و جرثقیل و از طرفی الگوریتم هوشمند Learning به منظور استخراج اطلاعات مدل موتور، از خصوصیات های اصلی این سری از درایوها می باشند.
- یکی دیگر از ویژگی های این اینورترها می توان به کنترل دقیق گشتاور در سرعت های پایین بدون نیاز به Autotune ، اصلاح اتوماتیک جهت انکودر در کاربرد Closed Loop و الگوریتم Autotune هوشمند برای موتورهای گیرلس اشاره کرد.
اینورتر های تکو مدل A510 یا A510S
اینورتر های آسانسوری SBT
متخصص در تولید درایوهای آسانسوری، متناسب با نیازهای مختلف
درایو VFD-B
این AC درایو دارای کنترل حلقه باز و بسته بدون حسگر می باشد. درایو سری VFD-B برای داشتن گشتاور ثابت ، دارای کنترل بردار حلقه باز و بسته است.
شرکت دلتا فرکانس خروجی اختیاری تا 2000 Hz با سرعت بالا را ارائه می دهد که می تواند به درخواست مشتری در کارخانه برنامه ریزی شود.
imaster A1
مشخصات فنی imaster A1
- یکی از امکانات های خوب این درایو این است که در حالت ایستا میتواند پارامتر های موتور را به طور خودکار اندازه گیری کند.
- رنج فرکانس خروجی imaster A1 از 0.1 هرتز تا 400 هرتز می باشد. قایلیت انتخاب سیگنال های ورودی دیجیتال به صورت npn یا pnp را دارد.
- این اینورتر امکان کنترل موتور دوم به همراه پارامتر های مربوطه را دارند. امکان پشتیبانی از بستر شبکه RS485 (Modbus RTU) را دارد.
- این درایو دارای چاپر داخلی در تمام رنج ها هست و در صورت نیاز باید به طور مستقیم مقاومت ترمز به درایو متصل شود.
- از دیگر امکانانت این درایو صفحه نمایش گرافیکی LCD و نمایش 6 زبان مختلف و سه رنگ متفاوت است.
imaster C1
Imaster C1 قابلیت جدا کردن کیپد و نصب آن در فاصله ی دورتر با استفاده از کابل ارتباطی را دارد. این اینورتر دارای ورودی آنالوگ ولتاژی و جریانی و دارای PID کنترل پیشرفته می باشد.
مشخصات اینورتر Imaster C1
- Imaster C1 از فیلتر داخلی EMC به صورت Option برخوردار است. در این درایو ها برای صرفه جویی در مصرف انرژی از الگوریتم بهینه سازی تلفات الکتروموتور استفاده شده و برای استفاده در آسانسور ها و بالابر ها از کنترل ترمز خارجی بهره برده است.
- فرکانس خروجی بین 0.1 هرتز تا 400 هرتز دامنه تغییرات دارد.
- Imaster C1 را می شود در کنارهم و بدون فاصله نصبشان کرد. پروتکل های ارتباطی Ethernet و Profinet و ProfibusDPو DeviceNet در این اینورتر پشتیبانی می شوند.
- در کنار عملکرد خوبی که Imaster C1 دارد قیمت رقابتی آن باعث شده در ایران بسیار پر طرفدار باشد.
اینورتر سری NG 100 آگر
این سری از الگوریتم کنترلی FOC استفاده میکنند. مزیت این روش ایجاد گشتاور بالا تا حدود دو برابر گشتاور نامی موتور در فرکانس های پایین می باشد. از دیگر مزیت های این روش دقت بالای خروجی می باشد. این اینورتر توانایی محاسبه خودکار پارامترهای مهم موتور را نیز دارد که باعث افزایش دقت و گشتاور می باشد. درایو آگر از انکودرهای تفاضلی پشتیبانی کرده و با استفاده از آنها دقت محاسبات خود را بالاتر برده که در نهایت باعث افزایش بیشتر دقت و گشتاور می شود. این گروه در کاربردهای گشتاور بالا به کار می رود.