بستن
دسته بندی کالا
پلاک‌خوانی موتور

پلاک‌خوانی موتور

02 مرداد 1403

در دنیای پیچیده صنعتی، الکتروموتورها همانند قلب تپنده ماشین‌آلات، نقش بسیار مهمی در تأمین نیروی مکانیکی کاربردهای مختلف صنعتی ایفا می‌نمایند. روی هر موتور، یک صفحه عموماً فلزی به نام Nameplate یا پلاک الکتروموتور نصب شده که حاوی اطلاعاتی درباره مشخصات فنی، ساختار و ویژگی‌های عملکردی آن‌ها است.

درک معنی و مفهوم اطلاعات حک شده روی پلاک موتور برای اطمینان از مناسب‌بودن موتور برای کاربرد ضروری است؛ به همین علت در این مقاله به آموزش پلاک خوانی موتور بر اساس نمونه‌های مختلفی از پلاک انواع موتور سه‌فاز و تک‌فاز می‌پردازیم. در انتهای این مقاله از شما انتظار می‌رود تا درک عمیقی نسبت به اطلاعات پلاک الکتروموتور داشته باشید و از اشتباهات رایج در خوانش و تفسیر این اطلاعات جلوگیری کنید.

مشخصات پلاک الکتروموتور

به‌طورکلی اطلاعات و مشخصات پلاک الکتروموتور عبارت‌اند از:

  • سازنده موتور
  • نوع موتور
  • شماره‌سریال موتور
  • تعداد فازها
  • ولتاژ ورودی
  • سایز فریم
  • جریان ورودی
  • توان الکتروموتور
  • سرعت خروجی موتور
  • راندمان موتور
  • فرکانس کاری الکتروموتور
  • کلاس عایق حرارتی موتور
  • درجه حفاظتی موتور
  • چرخه کاری موتور
  • سرویس فاکتور موتور
  • ضریب قدرت الکتروموتور
  • شرایط محیطی
  • وزن تجهیز
  • گواهینامه‌ها و استانداردهای موتور

اما هر یک از علائم و اطلاعات چه معنایی دارد؟

سازنده موتور

یکی از اولین اطلاعاتی که در پلاک یا نیم‌پلیت الکتروموتور (NamePlate) به چشم می‌خورد، نام یا لوگوی شرکت سازنده دینام است؛ لوگو یا نام سازنده موتور معمولاً در قسمت بالای پلاک ثبت می‌شود.

سازنده موتور

نوع موتور 

معمولاً پس از نام سازنده، نوع موتور مشخص می‌شود. به‌طورکلی موتورها را بر اساس نوع جریان ورودی به دو دسته AC و DC تقسیم می‌کنند. انواع موتور AC و DC عبارت‌اند از: 

Flowers
  1. موتور سنکرون
  2. موتور القایی
  3. موتور براش دار (جاروبک دار)
  4. موتور بدون براش (بدون جاروبک یا Brushless)

در این میان موتورهای القایی بیشترین کاربرد را صنایع داشته و به دو دسته الکتروموتور سه‌فاز و تک‌فاز تقسیم می‌شوند. بر روی پلاک این الکتروموتورها، نوع موتور را با واژه‌هایی مانند Induction Motor، Asynchronous Motor و یا تعداد فازهای آن‌ها مشخص می‌کنند.

موتورهای DC نیز با واژه‌هایی مانند DC Motor یا Direct Current Motor مشخص می‌شوند.

پلاک الکتروموتور ac و dc

شماره‌سریال یا تیپ موتور

شماره‌سریال یک شناسه منحصربه‌فرد است که توسط شرکت سازنده به الکتروموتور اختصاص داده می‌شود. اگر موتور نیاز به تعمیر یا تعویض قطعه خاصی داشته باشد، با استفاده از شماره‌سریال یا تیپ موتور می‌توان به‌سرعت نوع آن را تشخیص داد و قطعه موردنظر را تهیه کرد.

شناسه محصول و تیپ موتور

تعداد فازها

همان‌طور که اشاره شد، موتورهای آسنکرون در دو نوع تک‌فاز و سه‌فاز تولید می‌شوند؛ این پارامتر معمولاً با علامت ~ در پلاک الکتروموتور مشخص می‌شود.

تعداد فازها

میزان ولتاژ ورودی

یکی دیگر از مهم‌ترین اطلاعات پلاک الکتروموتور، میزان ولتاژ ورودی است که بر حسب ولت (V) مشخص می‌شود. این مقدار نشان‌دهنده این است که موتور در چه ولتاژی بیشترین بازدهی را خواهد داشت. سایر پارامترهای پلاک موتور، از جمله ضریب قدرت، بازده، گشتاور و جریان باتوجه‌به ولتاژ و فرکانس نامی، ذکر شده‌اند. اگرچه موتورها تلرانس ولتاژ مثبت یا منفی 10% نسبت به مقدار گفته شده روی پلاک را تحمل می‌کنند؛ بااین‌حال، استفاده از موتور در ولتاژی خارج از این محدوده منجر به عملکرد متفاوتی خواهد شد.

روی پلاک موتورهای تک‌فاز یک ولتاژ مشخص نوشته می‌شود؛ اما در پلاک موتور سه‌فاز باتوجه‌به نوع سربندی، ممکن است ولتاژهای مختلفی بیان شود.

درباره روش‌های مختلف سربندی این موتورها در مقاله سربندی موتور سه فاز و نحوه تشخیص آن توضیحات مفصلی ارائه شده است؛ اما به‌طورکلی، سربندی الکتروموتورهای سه‌فاز به دو حالت ستاره و مثلث تقسیم می‌شود. این قسمت در پلاک الکتروموتور با علامت Y/Δ یا VOLTAGE و یا CONN (مخفف Connction) مشخص می‌شود.

میزان ولتاژ ورودی

سایز فریم

سایز فریم موتور در استاندارد IEC مشخص‌کننده ارتفاع موتور از نقطه مرکزی شفت تا کف پایه‌ها است. البته در بعضی از فریم ها علاوه بر عدد از حروف S و M و L نیز استفاده شده که نشان‌دهنده فاصله پایه‌ها در نمای پهلوی موتور است.

سایز فریم

میزان جریان ورودی

جریان ورودی نشان‌دهنده میزان جریان الکتریکی است که موتور در حین کار می‌کشد و معمولاً بر حسب آمپر و با علامت (A) نشان داده می‌شود. تعیین میزان جریان ورودی در سربندی و سیم‌کشی موتور و همچنین حفاظت مدار بسیار مهم است.

میزان جریان ورودی

توان الکتروموتور

توان الکتروموتور بر حسب اسب بخار (HP) یا کیلووات (KW) بیان می‌شود و یکی از پارامترهای بسیار مهم برای تطبیق موتور با کاربرد موردنظر است. برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله فرمول محاسبه توان موتور الکتریکی سه‌فاز را مطالعه فرمایید.

توان الکتروموتور

سرعت خروجی موتور

منظور از سرعت خروجی موتور، سرعت چرخش شفت خروجی است و بر حسب دور بر دقیقه و با علامت (RPM) مشخص می‌شود. سرعت موتور به انتخاب دقیق‌تر الکتروموتور به‌خصوص در کاربردهایی که نیاز به سرعت مشخصی دارند، کمک می‌نماید.

سرعت خروجی الکتروموتور

راندمان الکتروموتور

راندمان الکتروموتور نشان‌دهنده توانایی مؤثر موتور در تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی است. این مقدار به‌صورت درصد بیان می‌شود و دید خوبی در مورد بهره‌وری الکتروموتور ارائه می‌دهد. هرچه مقدار راندمان به 100% نزدیک‌تر باشد، هزینه مصرف برق الکتروموتور کمتر خواهد شد. به‌طورکلی چهار سطح راندمان برای موتورهای الکتریکی وجود دارد که عبارت‌اند از:

IE1: کارایی استاندارد
IE2: راندمان بالا
IE3: راندمان برتر
IE4: راندمان فوق‌العاده عالی

معمولاً با تغییر هر سطح، راندمان موتور 10% تغییر می‌کند (افزایش یا کاهش).

راندمان الکتروموتور

برای درک بهتر تفاوت کلاس‌های بازدهی، در تصویر زیر نمودار تغییر راندمان (بر حسب درصد) باتوجه‌به تغییر توان موتور (بر حسب اسب بخار) نشان‌داده‌شده است.

نمودار تغییر راندمان الکتروموتور

فرکانس الکتروموتور

فرکانس الکتروموتور بیانگر میزان فرکانس الکتریکی است که موتور برای کار در آن محدوده طراحی شده است و بر حسب هرتز (Hz) بیان می‌شود. در اکثر موارد این مقدار باتوجه‌به فرکانس شبکه برق، بین 50 تا 60 هرتز تعیین می‌شود.

فرکانس الکتروموتور

کلاس عایقی موتور

بالاترین دمایی که در داغ‌ترین نقطه موتور ایجاد می‌شود، تأثیر زیادی بر عملکرد و طول عمر کل دستگاه دارد. این دما ترکیبی از دمای سیم‌پیچ‌ها، اجزای داخلی و دمای محیط استفاده موتور است.

کلاس عایقی (حرارتی) موتور، حداکثر دمایی است که عایق سیم‌پیچ‌ها می‌توانند بدون آسیب‌دیدگی یا کاهش عمر کاری، به طور مداوم تحمل کنند. بر اساس استاندارد IEC پنج کلاس عایقی برای الکتروموتورها تعریف شده است:

  • Class A برابر 105 درجه سانتی‌گراد
  • Class E برابر 120 درجه سانتی‌گراد
  • Class B برابر 130 درجه سانتی‌گراد
  • Class F برابر 155 درجه سانتی‌گراد
  • Class H برابر 180 درجه سانتی‌گراد

کلاس عایقی موتور با علامت INS. CL که مخفف Insulation Class است، روی پلاک الکتروموتور مشخص می‌شود.

کلاس عایق موتور

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقاله کلاس حرارتی الکتروموتور را مطالعه فرمایید.

درجه حفاظتی موتور

درجه حفاظتی موتور، نشان‌دهنده میزان مقاومت آن در برابر نفوذ آب و گردوغبار. درجه حفاظتی با کد IP و دو رقم پس از آن مشخص می‌شود. رقم اول، میزان محافظت موتور در برابر گردوغبار و رقم دوم میزان محافظت موتور در برابر نفوذ آب را مشخص می‌کند.

رقم دوم رقم اول  
0 - بدون حفاظت 0 - بدون حفاظت IP
1 - حفاظت در مقابل نفوذ قطرات آب به صورت عمودی 1 - حفاظت در برابر اشیاء خارجی بزرگ (با قطر بیشتر از 50 میلی متر) IP
2 - حفاظت در مقابل نفوذ قطرات آب به صورت مایل (با زاویه 15 درجه نسبت به خط عمود) 2 - حفاظت در برابر اشیاء خارجی متوسط (با قطر بزرگتر از 12 میلی متر) IP
3 - حفاظت در مقابل پرش آب (با زاویه 60 درجه نسبت به خط عمود) 3 - حفاظت در برابر اشیاء خارجی کوچک (با قطر بزرگتر از 2.5 میلی متر) IP
4 - حفاظت در مقابل پاشش آب در تمامی جهات 4 - حفاظت در برابر اشیاء خارجی ریز (با قطر بیشتر از 1 میلی متر) IP
5 - حفاظت در مقابل پاشیدن شعاعی آب 5 - حفاظت در برابر نفوذ گرد و غبار (فقط قسمت های آسیب پذیر) IP
6 - حفاظت در برابر بالا آمدن آب بدون فشار 6 - حفاظت کامل در برابر نفوذ گرد و غبار IP
7 - حفاظت در برابر فرو رفتن در آب (تحت فشار و زمان محدود) - IP
8 - حفاظت در برابر غوطه ور بودن در آب (تحت فشار و زمان محدود) - IP

این پارامتر روی پلاک الکتروموتور نیز با علامت IP نمایش داده می‌شود.

درجه حفاظتی موتور

چرخه کاری موتور (Duty Cycle)

چرخه یا سیکل کاری موتور، مدت‌زمان کارکرد و تحمل بار که موتور بدون داغ‌شدن می‌تواند تحمل کند را مشخص می‌کند. به‌عبارت‌دیگر، این پارامتر مشخص‌کننده الگوی کاری (مداوم یا غیرمداوم) موتور است. به‌طورکلی چهار نوع چرخ‌کاری برای موتورهای الکتریکی تعریف می‌شود:

  1. سیکل کاری دائم (S1): در این حالت، موتور با یک بار ثابت برای مدتی طولانی کار می‌کند؛ به‌عبارت‌دیگر، گرمای تولید شده توسط موتور با توانایی دفع گرمای آن برابری می‌کند.
  2. سیکل کاری کوتاه‌مدت (S2): در این موتورها نیز بار ثابت است، اما قبل از رسیدن به دمای مشخصی، موتور خاموش می‌شود و تا رسیدن به دمای محیط استراحت می‌کند.
  3. سیکل کاری متناوب با دوره‌های استراحت (S3): این سیکل شامل مجموعه‌ای از دوره‌های کاری با بار ثابت و دوره‌های استراحت است. این سیکل شباهت زیادی به Duty S2 دارد، اما در دوره استراحت به دمای محیط نمی‌رسد.
  4. سیکل کاری متناوب (S3 تا S10): این سیکل شامل چرخه‌هایی به همراه استراحت یا بدون استراحت است.

چرخه کاری موتور با علامت Duty روی پلاک مشخص می‌شود.

چرخه کاری موتور

سرویس فاکتور الکتروموتور

سرویس فاکتور یا ضریب اطمینان نشان‌دهنده میزان اضافه باری است که الکتروموتور می‌تواند به طور موقت تحمل کند. گاهی نیاز است که توان خروجی موتور به بیشتر از حد نامی خود برسد و سرویس فاکتور مشخص‌کننده ضریب بار قابل‌اعمال به موتور بدون آسیب رسیدن به آن است.

به‌عنوان‌مثال سرویس فاکتور 1.15 بیانگر این است که موتور تا 15 درصد بیشتر از بار نامی خود را می‌تواند به‌صورت ایمن تحمل نماید. البته استفاده مداوم از الکتروموتور با اضافه‌بار، منجر به کاهش طول عمر آن می‌شود. سرویس فاکتور با علامت S.F. در پلاک الکتروموتور مشخص می‌شود.

سرویس فاکتور الکتروموتور

ضریب قدرت موتور

ضریب قدرت موتور که با علائم P.F یا cos φ نشان داده می‌شود، کمیتی است که کارایی الکتروموتور را در بار کامل توصیف می‌کند. ضریب قدرت نسبت توان نامی (kW) موتور به توان ظاهری (kVA) آن است و عددی بین 0 و 1 است.

ضریب قدرت موتور

شرایط محیطی

برخی از شرکت‌های سازنده، شرایط محیط استفاده از موتور مانند ارتفاع و دما را نیز روی پلاک ثبت می‌کنند. ارتفاع محیط استفاده از موتور را با علامت ALT و دمای محیط را با علامت AMB روی پلاک نمایش می‌دهند.

شرایط محیطی

وزن موتور

وزن موتور نیز با علامت Weight یا KG روی پلاک مشخص می‌شود. حال که با مشخصات ثبت شده روی پلاک الکتروموتور آشنا شدید، به بررسی چند نمونه پلاک موتور سه‌فاز می‌پردازیم.

وزن الکتروموتور

نمونه پلاک موتور سه فاز

پلاک یک موتور سه‌فاز چه اطلاعاتی دارد و نحوه‌ی خواندن آن به چه صورت است؟ برای پاسخ به این سوال‌ها بهتر است پلاک زیر ببینید و باهم مروری بر اطلاعات روی پلاک الکتروموتور سه فاز انجام دهیم و علائم اختصاری آن را بررسی کنیم.

پلاک خوانی موتور weg

ردیف علامت عنوان توضیحات
1 لوگو الکتروموتور وگ سازنده موتور این الکتروموتور برند WEG و ساخت کشور برزیل است.
2 3∼ تعداد فازها این الکتروموتور سه‌فاز است.
3 V-Δ/Y ولتاژ نامی نشان دهنده این است که موتور برای چه ولتاژی طراحی شده است. موتورها تا +/-10% این میزان را می توانند تحمل کنند. همچنین سایر پارامترها مانند توان، راندمان، گشتاور، جریان و فرکانس با توجه به این ولتاژ مشخص شده اند و استفاده از موتور در خارج از این ولتاژ منجر به عملکرد متفاوت آن خواهد شد.
4 DUTY=S1 چرخه کاری موتورهای DUTY S1 برای کار مداوم طراحی شده اند؛ چرخه کاری نشان دهنده این است. مدت زمانی است که موتور می تواند تحت بار نامی خود به طور ایمن کار کند.
5 IE3-91.2% کد راندمان نشان دهنده درصدی از انرژی الکتریکی ورودی است که به انرژی مکانیکی در شفت خروجی تبدیل می شود. هرچه راندمان به 100% نزدیک تر باشد، مصرف برق الکتروموتور بهینه تر و کم هزینه تر خواهد بود.
6 FRAME=132M-04 سایز فریم سایز فریم موتور مشخصات نصب آن مانند پایه‌ها، قطر شفت و … را تعیین می‌کند. معمولاً در موتورهای IEC سایز کوچک، سایز فریم یک عدد دو رقمی است که ارتفاع شفت از پایین پایه‌ها را برحسب میلی متر نشان می‌دهد. اما در موتورهای سایز بزرگتر، سایز فریم یک عدد 3 رقمی است که دو رقم اول ارتفاع شفت تا پایه را نشان داده و عدد سوم، ابعاد سوراخ پیچ های پایه را نشان می‌دهد.
7 IP55 درجه حفاظتی سیستم IEC برای اندازه گیری میزان محافظت موتور در برابر آلودگی های محیط از یک عدد دو رقمی استفاده می‌کند. رقم اول بعد از IP بین 0 تا 6 بوده و میزان محافظت موتور در برابر ذرات جامد و گرد و غبار را نشان می‌دهد و رقم دوم، بین 0 تا 8 بوده و میزان محافظت در برابر مایعات را نشان می‌دهد.
8 INS. CL. = F کلاس عایق حرارتی این موتور دارای کلاس عایق F است و تحمل حرارتی آن، 155 درجه سانتی گراد است.
9 Δt = 80 K حداکثر افزایش دما هر کلاس عایق حرارتی، حداکثر افزایش دمای سیم پیچ موتور را مشخص می‌کند. علاوه بر این میزان افزایش دمای نقاطی از سیم‌پیچ که توسط سیم پیچ‌های دیگر احاطه شده‌اند را نیز مشخص می‌کند.
10 Hz = 50 - 60 فرکانس این مقادیر، فرکانس برق ورودی را نشان می‌دهد که موتور برای کار در آنها طراحی شده است؛ اگر موتور برای کار در دو فرکانس مختلف طراحی شده است، باید عوامل دیگری که در فرکانس‌های ورودی مختلف تغییر می‌کنند نیز روی پلاک مشخص شود. به عنوان مثال در این پلاک، توان در فرکانس‌های مختلف تغییر می‌کند.
11 KW توان نامی موتور توان یا قدرت نامی موتور، مشخص کننده میزان گشتاور موتور در سرعت نامی است.
12 min-1 سرعت نامی موتور سرعت نامی، سرعتی است که در آن، موتور گشتاور نامی را در خروجی ارائه می‌دهد و معمولاً بر اساس rpm یا دور در دقیقه ارائه می‌شود؛ اما در این پلاک با علامت ذکر شده بیان شده است که تفاوتی با دور در دقیقه ندارد.
13 A جریان نامی جریان نامی با توان خروجی، ولتاژ و فرکانس موتور در ارتباط است؛ اگر ولتاژ ورودی موتور کمتر از مقدار مشخص شده باشد، جریان با مقدار ذکر شده روی پلاک متفاوت خواهد بود.
14 P.F ضریب قدرت ضریب قدرت موتور، بیانگر نسبت توان فعال بر حسب کیلووات به توان ظاهری (VA) است که به صورت عددی بین 0 و 1 بیان می‌شود.
15 .AMB دمای محیط (Ambient Temperature) حداکثر دمای محیط است که موتور می تواند در آن کار کند.
16 S.F. = 1.00 سرویس فاکتور سرویس فاکتور نشان دهنده مقدار اضافه باری است که موتور می تواند تحمل کند. به عنوان مثال نباید از موتورهای دارای سرویس فاکتور 1، انتظار تحمل باری بیشتر از مقدار درج شده در پلاک را داشت.
17 .ALT ارتفاع محیط این پارامتر پلاک الکتروموتور، نشان دهنده حداکثر ارتفاعی (بالاتر از سطح دریا) است که موتور می تواند در آن کار کند. در ارتفاع کمتر از این مقدار، موتور با دمای خنک تری و بهتری کار می کند و در ارتفاع بیشتر، موتور داغ می شود.
18 Motor Weight وزن موتور این مقدار وزن الکتروموتور را نشان می دهد که در این موتور 78 کیلوگرم است.
19 Serial Number شماره سریال موتور شماره سریال الکتروموتور، عددی است به صورت منحصر به فرد برای یک دستگاه توسط شرکت سازنده درج می شود؛ دانستن این شماره می تواند هنگام ارتباط با تولید کننده یا واحد خدمات پس از فروش، به شناسایی سریع تر و بهتر موتور کمک زیادی نماید.
20 Lubrication نوع روغن یا گریس مورد نیاز موتور به عنوان مثال در این موتور MOBIL POLYREX EM نوعی گریس مخصوص است که توسط شرکت سازنده برای روانکاری بلبرینگ های موتور پیشنهاد شده است.

پلاک موتور سه‌فاز موتوژن

شرکت موتوژن یکی از معروفترین تولیدکنندگان الکتروموتور ایرانی است و محصولات این شرکت به دلیل کیفیت بالا طرفداران زیادی دارند. اطلاعات روی پلاک موتور سه‌فاز موتوژن، تفاوت چندان زیادی با مطالبی که گفته شد ندارد؛ با این حال به بررسی یکی از موتورهای این شرکت می‌پردازیم. پلاک خوانی موتور سه‌فاز موتوژن به شرح زیر است. برای خرید الکتروموتور موتوژن با کارشناسان فروش در تماس باشید.

پلاک خوانی موتور سه فاز موتوژن

ردیف علامت مفهوم توضیحات
1 112M4 type تیپ موتور، شامل اندازه فریم
2 S1 چرخه کاری مناسب برای دائم کار
3 PH تعداد فازها 3 فاز
4 KW توان خروجی موتور 4 کیلووات 5.5 اسب
5 HZ فرکانس تغذیه 50 هرتز
6 A جریان ورودی موتور در دو حالت ستاره و مثلث بیان می‌شود که در حالت ستاره جریان 4.9 آمپر است و در حالت مثلث 8.5 آمپر
7 V ولتاژ ورودی ولتاژ در حالت ستاره 660 ولت و در حالت مثلث 380 ولت است.
8 CL کلاس عایق حرارتی کلاس F و عایق حرارتی تا 155 درجه سانتی گراد
9 IP درجه حفاظتی 54، مقاومت در برابر گرد و غبار و پاشش قطرات آب
10 SN شماره سریال موتور 1804
11 cosφ ضریب قدرت الکتروموتور 0.84
12 IM نوع نصب موتور حالت نصب B3 = همراه با پایه
13 IVIC سطح مجاز استرس عایقی سطح مجاز استرس عایقی
14 RPM سرعت موتور 1420 دور در دقیقه
15 Kg وزن الکتروموتور 30.9 کیلوگرم
16 IEC استاندارد کمیسیون بین المللی برق 60034

پلاک‌خوانی الکتروموتور الکتروژن

کدی که در پلاک الکتروژن نوشته می شود بیان کننده مشخصات ابعادی فریم موتور الکتروژن، و اطلاعات متمایز کننده مخصوص تولید کننده آن است. استاندارد IEC از سیستم معین برای طبقه بندی عایق سیم پیچی استفاده می کند. این بر مبنای بیشترین درجه حرارتی است که مواد عایقی می توانند بصورت پیوسته بدون از دست رفتن یا کاهش طول عمر موتور تحمل کنند. کلاس های عایقی با حروف A، E ، B ، F نشان داده می شوند. برای مثال کلاس عایقی پلاک الکتروموتور الکتروژن نشان داده شده F است و می تواند تا 110 درجه سانتیگراد افزایش دما داشته باشد. در زیر عکس پلاک الکتروموتور سه‌فاز الکتروژن را مشاهده می‌کنید که با توجه به اطلاعات بیان شده می‌توانید از روی پلاک مقادیر را بخوانید.

پلاک موتور الکتروژن

نتیجه گیری

همانطور که دیدید، با کمک پلاک الکتروموتور به راحتی می‌توانید بسیاری از مشخصات فنی الکتروموتور تک فاز، سه فاز و حتی موتور کولر و سایر انواع دینام های صنعتی را بررسی کنید. با این حال بعضی از مشخصات فنی در پلاک درج نمی‌شوند و باید به کاتالوگ یا دیتاشیت محصول مراجعه کنید. در قسمت بانک کاتالوگ وبسایت کالا صنعتی، کاتالوگ بیشتر برندهای الکتروموتور را به رایگان در اختیار شما گذاشته‌ایم. همچنین می‌توانید با کارشناسان این وبسایت تماس گرفته و از مشاوره تخصصی رایگان در هر مرحله از انتخاب، خرید، نصب، راه‌اندازی، تعمیر و نگهداری الکتروموتورها بهره مند شوید.

اخبار مرتبط
نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.
    • 0
    • 1
    دستتون درد نکنه مقاله عالی ودرباره بابت زحماتتون تشکر
    • کاربر سایت

      1403/09/12 13:58:04
      • 0
      • 0

      سلام جمال جرفی عزیز

      خوشحالیم که توانسته‌ایم تجربه‌ای رضایت‌بخش برای شما فراهم کنیم. از پیشنهادات و انتقادات سازنده‌ شما استقبال می‌کنیم.

      با احترام، تیم کالاصنعتی

    • 0
    • 1
    عالی ممنون از مطلب مفید
    • کاربر سایت

      1403/05/31 08:41:39
      • 0
      • 1

      سلام محمد عزیز

      با تشکر از همراهی و درج نظرات تون

    • 0
    • 1
    با سلام و احترام روی پلاک الکتروموتور های weg نوع نصب موتور (افقی و عمودی) با کد IM |(b,v) ذکر نشده . حالت نصب این الکتروموتور ها رو چطور بفهمیم. ممنون
    • 0
    • 1
    مختصر و مفید بود، ممنونم
    • 3
    • 4
    سلام چند اسب بودن دینام وچطوری بفهمیم
    • حلمی

      1401/10/04 10:07:25
      • 3
      • 2

      با سلام و احترام. اولین قدم چک کردن مشخصات پلاک است اما اگر الکتروموتور شما پلاک ندارد، اندازه گیری کمیتهای الکتریکی خیلی سخت نیست با یک آمپر متر جریان بدست می آید و یک ولت متر ولتاژ فازهای را اندازه گیری می کند و یک دستگاه سنجش ضریب توان کسینوس فی را نتیجه می دهد و ضرب این سه با یک ضریب رادیکال سه توان ورودی بدست می آید.

    • 4
    • 2
    سلام برای مشخص کردن سیم های پمپ ران و استارتر . کمون آب چه اقدامی باید کرد . مولتی متر بایستی در کدام ظرفیت اهم . خازن یا قرار گیرد چگونه از روی اندازه تشخیص بدهیم
    • 3
    • 2
    سلام مشخصات L00, Y53, Y84, N11, M1Y در الکتروموتور بیانگر چیست
    • 2
    • 1
    سلام از کجا بفهمیم قدرت دینام چند اسب هست؟
    • هما نیسانی

      1401/03/12 08:52:23
      • 4
      • 3

      بادرود 
      روزخوش
      توان الکتروموتور ها به دو صورت نمایش داده میشود :
      1)کیلووات با نماد KW
      2اسب با نماد HP
      روی بعضی از پلاک ها تنها توان موتور بر حسب کیلووات نوشته میشود برای بدست آوردن توان موتور بر حسب اسب دو راه داریم:راه اول مراجعه به صفحه دیتاشیت ما هست که در اونجا دیتا شیت تمام الکتروموتور ها وجود دارد راه دون تبدیل کردن کیلووات به اسب هست هر1 اسب تقریبا 0.75کیلووات هست
      برای مشاوره بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید 

    • 4
    • 1
    قیمت الکتروموتور TypE112m4Aچنده.هرچی گشتم تو کاتولوگتون پیدانکردم
    • 3
    • 2
    سلام علامت 2pدرموتور به معنای تعدا قطب هست؟اکثرجاها میبینم بالیبل قرمز روش زده 2pمثلاموتورایpsi
    • مهتاب خان محمدیان

      1402/09/14 09:16:41
      • 0
      • 2

      با سلام و عرض ادب. معمولا در قسمت type الکتروموتور تعداد قطب‌ها را مشخص می‌کنند. اما از روی دور الکتروموتور هم می‌توانید تعداد قطب‌های الکتروموتور را تشخیص دهید. به عنوان مثال در الکتروموتوری که 1500rpm است، از آنجایی که فرکانس در الکتروموتورها معمولا 50 هرتز است با توجه به فرمول زیر می‌توانید تعداد قطبها را به دست آورید: N=(120*F)/P با جایگذاری مقادیر فوق می‌توانید تعداد قطب‌ها را به دست آورید. N تعداد دور، F فرکانس و P تعداد قطب‌ها. تعداد قطب‌ها با توجه به مقادیر برابر است با: 4

    • 3
    • 2
    سلام یه سوال داشتم اگر اطلاع داشته باشید روی پلاک الکتروموتور نوشته بود S9 به چه معنی هست؟
    • 4
    • 1
    بادرود عرض ادب میخواستم پلاک یا typeموتوررا نگاه کنم چطوری میتونم نگاه کنم type:crs90l4b
    • 4
    • 1
    لطفا در مورد پمپ ها هم مقاله بذارین.



دسته بندی ها
سبد خرید
تماس با ما