بستن
دسته بندی کالا
آشنایی با انواع الکتروموتور دور بالا (3000 دور)

آشنایی با انواع الکتروموتور دور بالا (3000 دور)

18 تیر 1402

امروزه به سختی می توان صنعتی را یافت که به طور مستقیم یا غیرمستقیم با الکتروموتورها در ارتباط نباشد؛ الکتروموتور یا دینام صنعتی، وسیله ای برای تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی است و در طیف گسترده ای از کاربردهای صنعتی استفاده می شود. از کوچکترین کاربردها مانند موتور کولر گرفته تا صنایع بزرگی مانند کشتی سازی، همگی وابسته به انواع الکتروموتور هستند.

الکتروموتور دور بالا (3000 دور) یکی از انواع دینام صنعتی است که به دلیل سرعت خروجی بالا طرفداران زیادی در صنایع مختلف پیدا کرده است. از این موتورها در کاربردهای مختلفی مانند ماشین آلات صنعتی، اره برقی های صنعتی، ماشین پرس و چاپ، کمپرسورها، تسمه نقاله، بالابر، آسانسور و ... استفاده می شود. اگر علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع موتورها هستید، پیشنهاد می کنیم مقاله معرفی انواع الکتروموتورها را مطالعه فرمایید.

الکتروموتور زیمنس

الکتروموتور 2 پل

اگر به دنبال خرید یک الکتروموتور باشید احتمالاً با عناوینی مانند 2 پل، 4 پل، 6 پل و 8 پل مواجه شده اید. پل یا قطب نمایانگر سرعت و دور موتور است. در واقع تعداد دور الکتروموتور با فرکانس رابطه ای مستقیم و با تعداد پل ها، رابطه معکوس دارد؛ بنابراین هر چه تعداد پل ها کمتر باشد، سرعت و دور خروجی موتور بیشتر است. به عنوان مثال الکتروموتور 2 پل با سرعت نامی 3000 دور در دقیقه عرضه می شود و موتور 8 پل با سرعت نامی 750 دور در دقیقه. برای آشنایی بیشتر با قطعات داخلی الکتروموتورها و وظایف آن ها مقاله اجزای الکتروموتور چیست؟ را مطالعه فرمایید.

الکتروموتور 2 و 4 پل

جدول زیر رابطه سرعت نامی موتور با تعداد پل های آن را نشان می دهد:

تعداد قطب دور
2 3000
4 1500
6 1000
8 750

انواع الکتروموتور 3000 دور

الکتروموتورها بر اساس جریان ورودی به دو نوع AC (جریان متناوب) و الکتروموتور DC (جریان مستقیم) تقسیم بندی می شوند. انواع الکتروموتور 3000 دور نیز از این قاعده مستثنی نیست و شامل دو نوع جریان متناوب و جریان مستقیم می شوند که در ادامه به بررسی هرکدام می پردازیم.

1) انواع الکتروموتور 3000 دور DC

الکتروموتور دی سی

انواع الکتروموتور 3000 دور DC و ویژگی ها

  • موتور سری: دارای گشتاور راه اندازی بالایی است و در صنایعی نظیر پرس های ضربه ای جرثقیل ها، بالابر هیدرولیک و آسانسور کاربرد دارند.
  • موتور موازی: دارای گشتاور حرکت حداکثری در دور نامی هستند و بیشتر در هواکش ها و انواع دمنده صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند؛ لازم به ذکر است که این موتورها نباید زیر بار سنگین راه اندازی شوند.
  • موتور Compound: این موتورها خواص هر دو نوع سری و موازی را دارند و در دو مدل کمپوند اضافی و کمپوند نقصانی تولید می شوند.
  • موتور خود تحریک: این موتور به جای یک منبع ولتاژ جداگانه برای تحریک، سیم پیچی تحریکشان به ترمینال های اصلی ماشین متصل است.
  • موتور مغناطیس دائم: این موتورها دارای یک قطب آهنربای دائمی هستند و به دو دسته تقسیم بندی می شوند؛ آنهایی که مستقیماً به خط وصل می شوند و موتورهایی که نیاز به VFD دارند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سربندی دینام های سه فاز، پیشنهاد می کنیم مقاله سربندی الکتروموتور سه فاز را مطالعه فرمایید.

کاربردهای انواع الکتروموتور 3000 دور DC

از جمله کاربردهای انواع الکتروموتور 3000 دور DC می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. فن های سانترفیوژ دور بالا
  2. اسباب بازی
  3. کاربرد در خودرو
  4. ساخت انواع کاردستی
  5. ماشین های RC سرعت بالا
  6. دریل سوراخ کاری مدار چاپی
  7. حکاکی

2) انواع الکتروموتور 3000 دور AC

الکتروموتور 3000 دور ac

انواع الکتروموتور 3000 دور AC به دو گروه تقسیم بندی می شوند:

  • القایی (آسنکرون)
  • سنکرون

موتورهای القایی در صنایع مورد استقبال بیشتری قرار می گیرند و به طور کلی به دو دسته الکتروموتور تک فاز و سه فاز تقسیم بندی می شوند. موتورهای سنکرون را نیز می توان به دو دسته زیر تقسیم بندی نمود:

  1. قطب برجسته 
  2. قطب صاف

الکتروموتور تک فاز 3000 دور

الکتروموتور 2 پل

الکتروموتور تک فاز 3000 دور، در واقع نوعی الکتروموتور تک فاز 2 پل است که با توان 0.18 تا 2.5 کیلووات تولید می شود. این الکتروموتورها در انواع زیر تولید می شوند:

الکتروموتور 3000 دور تک فاز رله ای تک خازن

در این نوع موتور محاسبه خازن که به صورت سری با سیم پیچ راه انداز بسته شده طوری انجام شده که اختلاف فاز حین کار 90 درجه باشد. باید به ابن نکته توجه نمود که چون خازن زمان بیشتری در مدار است، خازن الکترولیتی برای آن مناسب نیست و باید از خازن های روغنی استفاده شود.

الکتروموتور 3000 دور تک فاز خازن استارت خازن دائم CRS

الکتروموتور3000 دور تکفاز خازن استارت خازن دائم crs

در این نوع الکتروموتور خازن دائم و راه انداز همزمان در مدار قرار می گیرد این موتور‌ها اغلب جزء موتور‌های صنعتی به حساب می آیند و در وسایلی نظیر یخچال‌های صنعتی، موتور‌های بالابر و … استفاده می گردد. این موتورها در یخچال های صنعتی، پمپ های بالابرها، کمپرسورها کاربرد دارند. در موارد زیر به مزایای این موتورها می توان اشاره نمود:

  • گشتاور راه اندازی بالا
  • داشتن گشتاور مناسب حین کار
  • دارنده ضریب بهره و قدرت خوب
  • آرام و کم صدا بودن
  • قدرت تحمل اضافه بار تا 25% بار نامی

الکتروموتور 3000 دور تک فاز دو خازن کلاجدار

در این نوع الکتروموتور ها بر روی قطب‌های برجسته شیار‌هایی به کار رفته شده و در داخل آن ها یک یا چند حلقه هادی اتصال کوتاه شده قرار گرفته است. این نوع موتورها گشتاور راه اندازی و ضریب بهره بسیار کمی داشته و در توان های کمتر از 150 ساخته می شود؛ البته ویژگی مثبت در این نوع موتورها ساختمان ساده آن می باشد.

کاربرد الکتروموتور تک فاز 3000 دور

  1. ماشین های ابزار
  2. اره برقی های صنعتی

الکتروموتور سه فاز 3000 دور 

الکتروموتور سه فاز 3000 دور با 2 قطب و محدوده توان 0.09 تا 250 کیلووات و دو نوع پوسته چدنی و آلومینیومی تولید می شود. انواع الکتروموتور 3000 دور سه فاز عبارتند از:

الکتروموتور 3000 دور سه فاز قفس سنجابی

ساختمان این نوع الکتروموتور از یک استوانه سوار شده بر روی محور تشکیل شده، که استوانه دارای شیارهای طولی است. این شیارها در ابتدا و انتهای روتور بهم متصل هستند. این نوع الکتروموتورها در توان های مختلف تولید شده و در مقایسه با مدل تک فاز کم هزینه تر بوده و توانایی تحمل بارهای سنگین تری را دارند.

الکتروموتور 3000 دور سه فاز قفس سنجابی با روتور سیم پیچی شده

در این نوع الکتروموتور سه فاز روتور با یک حلقه لغزان سیم پیچی شده و در مقایسه با قفس سنجابی هزینه تعمیر و نگهداری بیشتری دارند. این نوع الکتروموتورها برای شرایط گاری گه گشتاور نهایی باید در سرعت صفر تولید شده و الکتروموتور در زمان کوتاه و مصرف جریان کم به سرعتا نامی برسد بسیار مناسب هسنتد. این نوع الکتروموتورها در کاربردهای زیر استفاده می شوند:

  1. پرس های چاپ
  2. کمپرسورها
  3. تسمه نقاله ها
  4. بالابرها و آسانسورها

جمع بندی: برای انتخاب بهترین الکتروموتور باید نیازهای مد نظر خود را از قبل مشخص کنید؛ مواردی مانند توان، گشتاور، سرعت و سایز الکتروموتور از جمله مواردی هستند که برای هر کاربردی تغییر می کنند. بهترین و آسان ترین راه مشاوره با یک فرد متخصص است تا از هزینه های اضافه جلوگیری کنید. کارشناسان وبسایت کالا صنعتی در هر لحظه از انتخاب، خرید، راه اندازی و نصب، تعمیر و نگهداری الکتروموتور متناسب با نیاز شما همراهتان هستند.

اخبار مرتبط
نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.



دسته بندی ها
سبد خرید
تماس با ما