بستن
دسته بندی کالا
تفاوت موتور پمپ بنزینی با موتور پمپ دیزلی و نفت بنزینی در چیست؟

تفاوت موتور پمپ بنزینی با موتور پمپ دیزلی و نفت بنزینی در چیست؟

05 آذر 1403

موتور پمپ تجهیزی بسیار کاربردی در مکان‌ها و شرایطی است که نیاز به انتقال آب به منظور آبرسانی، آبیاری زمین‌های کشاورزی و باغداری و... دارند اما دسترسی راحتی به برق وجود ندارد. موتور پمپ برای جبران نبود برق از سوخت فسیلی استفاده می‌کند و این سوخت می‌تواند بنزین، گازوئیل یا نفت – بنزین باشد.

موتورپمپ‌ها را بر اساس نوع سوخت مصرفی به سه نوع بنزینی، دیزلی و نفت-بنزینی تقسیم می کنند. این سه نوع موتور پمپ آب غیر از تفاوت اصلی که در سوخت دارند، تفاوت‌های دیگری از جهت ساختار، راندمان، وزن، طول عمر، صدا و کاربرد دارند که در این مقاله کالاصنعتی قرار است به آنها بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

مقایسه موتور پمپ بنزینی با دیزلی و نفت-بنزینی

انواع موتور پمپ

  1. موتور پمپ بنزینی
  2. موتور پمپ دیزلی
  3. موتور پمپ نفت – بنزینی

موتور پمپ‌ها بطور کلی از لحاظ نوع سوخت مصرفی شامل سه نوع می‌شوند. موتور پمپ‌هایی که با بنزین، گازوئیل یا نفت – بنزین راه‌اندازی شده و کار می‌کنند. هر کدام از این موتورپمپ‌ها جدای از نوع سوخت مصرفی تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. قبل از مقایسه موتور پمپ بنزینی با نفت بنزینی و دیزلی بهتر است آشنایی نسبی با آنها داشته باشیم.

موتور پمپ بنزینی

موتور پمپ بنزینی همانطور که از نامش پیداست، با سوخت بنزین کار می‌کند و به دلیل دسترسی راحت به بنزین پراستفاده‌ترین نوع موتورپمپ است. پمپ آب بنزینی از قطر دهانه 1 الی 4 اینچ و در دو مدل با موتور دو زمانه و چهار زمانه موجود است.

موتور پمپ دیزلی

موتور پمپ دیزلی با سوخت گازوئیل برای راه‌اندازی و روشن‌شدن کار می‌کند. در شرایطی که دسترسی به گازوئیل راحت‌تر است از این موتورپمپ استفاده می‌شود. موتور پمپ دیزلی دارای نسبت تراکم بیشتری بوده و البته بازدهی بیشتری نیز دارد.

موتور پمپ نفت بنزینی

موتور پمپ نفت بنزینی نوع دیگری است که به هر دو نوع سوخت نفت و بنزین نیاز دارد. در واقع بنزین برای استارت و راه‌اندازی موتور پمپ بکار می‌رود و نفت، سوخت اصلی برای کارکردن آن است. به این ترتیب این موتور پمپ دارای دو مخزن سوخت است؛ مخزن بنزین کوچک و مخزن نفت که سوخت اصلی است بزرگتر است.

به دلیل اینکه بنزین سوختی سبک بوده و اشتعال‌پذیری خوبی دارد برای استارت موتور پمپ از آن استفاده شده و نفت که سوخت سنگینی است بعد از روشن‌شدن و بالارفتن فشار و دما می‌‌تواند کار را ادامه دهد.

بررسی پارامترهای تفاوت موتور پمپ بنزینی با دیزلی و نفت بنزینی

در قسمت قبلی اشاره کوتاهی درباره هر کدام از موتور‌پمپ‌ها انجام شد و مشخص شد که نوع سوخت مصرفی آنها متفاوت است. بنابراین می‌توان گفت اصلی‌ترین تفاوت موتور پمپ بنزینی با نفت بنزینی و دیزلی در سوخت مصرفی آنها است. اما تفاوت‌های دیگری در ساختار، بازدهی، وزن، آلایندگی و... که در ادامه به آنها پرداخته می‌شود.

پارامترهای بررسی تفاوت انواع موتور پمپ

  • نسبت تراکم: نسبت تراکم در موتور پمپ بنزینی معمولا 8 تا 11، موتور پمپ دیزلی 13 تا 17 و موتور پمپ نفت-بنزینی حدود 6 است.
  • شروع به کار: استارت و راه‌اندازی موتور پمپ بنزینی راحت‌تر از دیزلی است.
  • جرقه‌زنی: فشرده‌سازی مخلوط بنزین و هوا در بنزینی کمتر از دیزلی است و به همین دلیل با یک جرقه به راحتی احتراق صورت می‌‌گیرد اما در دیزلی نیازی به سیستم جرقه‌زنی وجود ندارد.
  • شرایط آب و هوایی: در شرایط آب و هوایی سرد، استفاده از موتور پمپ دیزلی توصیه نمی‌شود چراکه در سرما عملکرد خوبی ندارد و کارایی آن کاهش می‌یابد. همچنین در سرما امکان یخ‌زدن گازوئیل نیز وجود دارد.
  • بازدهی سوخت: راندمان سوخت موتور پمپ دیزلی بیشتر از بنزینی است چرا که هزینه سوخت گازوئیل در ایران حدود یک‌پنجم بنزین است. همچنین قیمت نفت نیز کمتر از گازوئیل است.
  • بازدهی عملکرد: راندمان کارکرد موتورپمپ دیزلی به دلیل داشتن نسبت تراکم بالاتر، در مقایسه با بنزینی و نفتی به بیشتر است.
  • وزن: موتور پمپ دیزلی نسبت به بنزینی و نفتی بزرگتر و سنگین‌تر است؛ به دلیل اینکه نسبت تراکم دیزلی بیشتر است، فشار بیشتری به اجزا وارد شده و به همین خاطر بدنه آن را ضخیم‌تر می‌سازند.
  • کاربری: موتور پمپ دیزلی برای کاربردهای سنگین‌تر مناسب‌تر است.
  • طول عمر: موتور پمپ دیزلی نسبت به نفتی طول عمر بیشتری دارد و نفتی نیز نسبت به بنزینی بیشتر است.
  • ایمنی: از لحاظ ایمنی نوع دیزلی به دلیل فراریت کمتر گازوئیل نسبت به بنزین، امن‌تر است.
  • آلایندگی: از لحاظ آلایندگی؛ موتور پمپ دیزلی دوده‌ها و گازهای نسوخته بیشتری تولید کرده و همچنین بوی بدتری نیز دارد.
  • سر و صدا: به دلیل فشرده‌سازی و انفجار در نوع دیزلی و بالاتربودن دمای احتراق، سر و صدای موتور پمپ دیزلی نسبت به بنزینی و نفتی بیشتر است.
  • قیمت: از لحاظ قیمتی، موتور بنزینی ارزان‌تر از دیزلی می‌باشد و نفتی نیز بین آنها قرار دارد.

جمع‌بندی

اگرچه برای کاربردهایی مثل آبیاری زمین کشاورزی، باغات، آبرسانی و بطور کلی انتقال آب از پمپ آب که نیاز به برق دارد، استفاده می‌شود اما در شرایطی که برق در دسترس نیست، تجهیزی به نام موتور پمپ طراحی شده است که بدون برق بوده و با سوخت‌هایی مثل بنزین، گازوئیل و نفت کار می‌کنند.

با توجه به نوع سوختی که موتور پمپ مصرف می‌کند، موتورپمپ‌ها طراحی می‌شوند. با وجود اینکه همه آنها وظیفه جابجایی آب را در نواحی دوردست و به دور از دسترسی به برق دارند اما تفاوت‌هایی از جهات مختلف مثل شرایط آب و هوایی، وزن، بازدهی، سر و صدا، آلایندگی، قیمت و... دارند که در این مقاله به تک‌تک آنها پرداخته شد.

در صورتی که به موتورپمپ احتیاج دارید و درباره بهترین موتور پمپ آب کشاورزی نیاز به راهنمایی دارید، می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

اخبار مرتبط
نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.
    • 0
    • 4
    سلام .کاربراتور نفتی بنزینی موجود هست؟
    • 0
    • 1
    سلام بنده ی موتور پمپ روبین کوشین نفت و بنزین خریداری نمودم نمیدام ژاپن اصل هستش یا نه البته به شرط اصل ژاپن به بنده داده شده است و ضمنا در در ارتفاع بد اب میده لطفا راهنمایی کنید
    • رضا قنبری

      1401/10/24 20:14:30
      • 0
      • 0

      موتور روبین اصلی کم رنگتر از چینی هست. بدنه محکم و بدون لرزش نصبت به چینی هستن.




دسته بندی ها
سبد خرید
تماس با ما