پمپ یکی از تجهیزات پر کاربرد برای انتقال سیالات مختلف است. پمپ ها به کمک تبدیل انرژی الکتریسیته به انرژی مکانیکی، سیال را با فشار و سرعت مشخص به سمت خروجی هدایت می کنند.
پمپ صنایع غذایی
پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی یکی از محصولات پر کاربرد در بیشتر صنایع غذایی است که با توجه به نوع سیال و شرایط محیطی می توان از مدل های مختلف آن استفاده کرد. پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی را می توان با توجه به سیال عبوری از پمپ، مسافت مورد نیاز برای جا به جایی و میزان حجم سیال جابه جا شده بررسی کرد. همچنین پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی را می توان از لحاظ نوع ساختار، نوع کاربری و شرایط محیطی به دسته های مختلفی تقسیم بندی کرد. سایت کالاصنعتی یکی از فروشگاه های بزرگ اینترنتی کشور است که انواع پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی را برای نیازهای مختلف ارائه می دهد.
انواع پمپ ها برای صنایع غذایی
پمپ ها به طور کلی به دو دسته پمپ های گریز از مرکز و پمپ های جابه جایی مثبت تقسیم می شوند. پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی را می توان از هر دو نوع پمپ گریز از مرکز و جابه جایی مثبت انتخاب کرد. به عنوان مثال یکی از پمپ های پر کاربرد در صنایع غذایی، پمپ دنده ای است. همچنین پمپ های سرکولاتور یا گردشی از جمله پمپ های گریز از مرکز است که در صنایع غذایی کاربرد گسترده ای دارد. برای دریافت مشخصات فنی و خرید پمپ آب کشاورزی با کارشناسان فروش در تماس باشید.
پمپ دیافراگمی
یکی از مدل های پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی، پمپ دیافراگمی است. این مدل از پمپ ها برای انتقال سیالات با ویسکوزیته مختلف مناسب هستند. البته باید در هنگام انتخاب این پمپ مقدار هزینه های لازم برای تامین و نگهداری هوای فشرده را در نظر داشت. این مدل از پمپ ها قادر به انتقال مواد حساس است و همچنین توانایی کار به صورت خشک را نیز دارا است. فشار خروجی پمپ دیافراگمی با تنظیم مقدار خروجی فشار باد صورت می گیرد. حداکثر دمای کاری این پمپ ها معمولا 176 درجه سانتی گراد است. هد و آبدهی این مدل از پمپ ها بستگی به توان پمپ دارد و می تواند برای کاربری های مختلف متقاوت باشد. برای خرید پمپ دیافراگمی با کارشناسان ما در تماس باشید.
لوب پمپ ها
از جمله دیگر پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی، لوب پمپ ها است. این مدل از پمپ ها شباهت زیادی به پمپ های دنده ای دارند زیرا دارای دنده های برای انتقال سیال است. نقطه تفاوت لوب پمپ ها و پمپ های دنده ای انتقال بسیار نرم آن ها است زیرا در این پمپ ها دنده ها با یکدیگر در تماس نیستند. در لوب پمپ ها امکان تغییر جهت چرخش دنده ها به راحتی وجود دارد و امکان حرکت رفت و برگشتی سیال وجود دارد. لوب پمپ ها نیز قادر به انتقال سیالات حساس با ذرات جامد است. ماکزیمم دمای کاری لوب پمپ ها 93 درجه سانتی گراد است. لوب پمپ های می توانند برای مدت کوتاهی به صورت خشک کار کنند.
پمپ شلنگی
پمپ شلنگی نوع دیگری از پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی است که برای انتقال سیالات با ویسکوزیته مختلف مناسب هستند. این مدل از پمپ ها آسیب بسیار کمی به مواد در خروجی می زنند و می توانند کیفیت محصول را در قسمت خروجی تا مقدار مناسبی حفظ کنند. این مدل از پمپ ها قادر به انتقال سیالات حساس هستند که می تواند دامنه گسترده ای از سیالات و مواد غذایی را جابه جا کنند. پمپ شلنگی قادر به انتقال سیال در دو مسیر رفت و برگشت است که مقدار خروجی سیال با تنظیم دور موتور انجام می شود. ماکزیمم دمای کاری این پمپ ها 120 درجه سانتی گراد است. از این پمپ ها برای انتقال سیالات خورنده نیز مناسب هستند.
پمپ دنده ای
پمپ دنده ای یکی دیگر از انواع پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی است که در دو نوع پمپ دنده ای داخلی و پمپ دنده ای خارجی است. پمپ دنده ای خارجی دارای یک چرخ دنده که در مرکز پین شده است. پمپ دنده ای داخلی دارای یک چرخ دنده و یک فاصله انداز است که چرخ دنده در مرکز پین نمی باشد. این پمپ ها برای انتقال سیالات حساس مناسب نیستند و برای ارائه فشار بالا در خروجی مناسب هستند. این مدل پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی برای انتقال مواد غذایی مانند شیر، شکلات و آب های غلیظ شده مناسب هستند.
ویژگی های پمپ دنده ای
از جمله خصوصیات این پمپ ها بدنه دوجداره، کارکرد پمپ در حالت خشک، عمر طولانی، انتقال سیالات با ذرات جامد و تنظیم میزان خروج سیال با توجه به دور موتور است. حداکثر دمای کاری این پمپ ها 260 درجه سانتی گراد است. این پمپ ها دارای آب بندی مکانیکی است.
مونو پمپ
مونو پمپ یکی دیگر از انواع پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی است که برای انتقال مواد رقیق تا غلیظ مناسب هستند. این پمپ های برای انتقال سیالات با ذرات جامد نیز کاربرد دارند. این پمپ ها دارای کارکردی نرم است که در صنایع مختلفی کاربرد دارد. یکی از ایرادات این پمپ ها احتمال ورود ذرات جامد به لاستیک های آب بندی آن است که موجب استهلاک شدید اتصالات می شود. میزان خروجی این مدل از پمپ ها را می توان با تنظیم دور موتور تعیین کرد. از این پمپ ها برای انتقال مواد غذایی حساس نیز استفاده می شود.
پمپ پروانه لاستیکی
پمپ پروانه لاستیکی از جمله پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی که دارای حجم انتقال کوچکی است. این پمپ ها برای انتقال سیالات حاوی ذرات جامد مناسب هستند. این مدل از پمپ ها دارای خاصیت خود مکشی هستند. ماکزیمم دمای کاری این پمپ ها 50 درجه سانتی گراد است.
انواع پمپ های گریز از مرکز
پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی می تواند از نوع پمپ گریز از مرکز باشد. انتخاب نوع پمپ گریز از مرکز وابسته به نوع کاربری پمپ است. پمپ های گریز از مرکز از پروانه برای انتقال سیال استفاده می کنند که متناسب با غلظت سیال می توان از پروانه های مختلف استفاده کرد. شیر و روغن های رقیق از جمله سیالاتی هستند که برای انتقال آن ها می توان از پمپ گریز از مرکز استفاده کرد. ماکزیمم دمای عملکردی این پمپ ها 200 درجه سانتی گراد است. با توجه به نوع سیال از لحاظ مقدار ذرات جامد موجود می توان از سه نوع پروانه باز، نیمه باز و بسته برای پمپ گریز از مرکز استفاده کرد. این مدل از پمپ ها برای انتقال سیالات خورنده مناسب هستند و همچنین دارای آب بندی مکانیکی است.
یکی از دغدغه های بسیاری از صنعتگران مشغول به کار در صنایع مواد غذایی، پمپاژ سیالات خوراکی است. پمپ مخصوص سیالات خوراکی یکی از پر کاربرد ترین تجهیزات در صنایع غذایی است که در کارخانجات به صورت گسترده استفاده می شود. پمپ مخصوص سیالات خوراکی معمولا از نوع پمپ دنده ای و پمپ دیافراگمی است. این مدل از پمپ ها قادر به انتقال سیالات با ویسکوزیته بالا هستند. پمپ مخصوص سیالات خوراکی باید دارای استانداردهای خاص بهداشتی نیز باشند. نحوه سرویس و تعمیر پمپ مخصوص سیالات خوراکی باید متناسب با پروتکل های خاصی صورت گیرد. سایت کالاصنعتی به عنوان یکی از مراجع فروش تجهیزات صنعتی، انواع پمپ مخصوص سیالات خوراکی را در برندهای مختلف ارائه می دهد.
تکنولوژی های پمپ در فرآوری های غذایی
تکنولوژی های پمپ که در فرآوری های غذایی بکار می روند، عبارتند از:
- روتاری لوب
- جابجایی مثبت پیستونی
- progressing cavity
- شلنگ پلاستیک دیافراگم دوگانه هوا
نیازمندی های پمپ های صنایع غذایی عبارت اند از فراهم کردن تنش پائین و دستکاری ملایم سیال همراه با حداقل تخریب محصول به علاوه امکان تمیز کردن در محل (سی آی پی) یا تمیز کردن بین مراحل کاری برای کاربردهای دسته بندی.
پمپ یکی از تجهیزات پر کاربرد برای انتقال سیالات مختلف است. پمپ ها به کمک تبدیل انرژی الکتریسیته به انرژی مکانیکی، سیال را با فشار و سرعت مشخص به سمت خروجی هدایت می کنند. پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی یکی از محصولات پر کاربرد در بیشتر صنایع غذایی می باشد که با توجه به نوع سیال و شرایط محیطی می توان از مدل های مختلف آن استفاده کرد. پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی را می توان با توجه به سیال عبوری از پمپ، مسافت مورد نیاز برای جا به جایی و میزان حجم سیال جابه جا شده بررسی کرد. همچنین پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی را می توان از لحاظ نوع ساختار، نوع کاربری و شرایط محیطی به دسته های مختلفی تقسیم بندی کرد. سایت کالاصنعتی یکی از فروشگاه های بزرگ اینترنتی کشور است که انواع پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی را برای نیازهای مختلف ارائه می دهد.
یکی از مدل های پمپ مخصوص کارخانجات صنایع غذایی، پمپ دیافراگمی است. این مدل از پمپ ها برای انتقال سیالات با ویسکوزیته مختلف مناسب هستند. البته باید در هنگام انتخاب این پمپ مقدار هزینه های لازم برای تامین و نگهداری هوای فشرده را در نظر داشت. این مدل از پمپ ها قادر به انتقال مواد حساس می باشند و همچنین توانایی کار به صورت خشک را نیز دارا می باشند.فشار خروجی پمپ دیافراگمی با تنظیم مقدار خروجی فشار باد صورت می گیرد. حداکثر دمای کاری این پمپ ها معمولا 176 درجه سانتی گراد است. هد و آبدهی این مدل از پمپ ها بستگی به توان پمپ دارد و می تواند برای کاربری های مختلف متقاوت باشد.