بستن
دسته بندی کالا
  • 1693
  • 11685 مرتبه
علت کم شدن فشار پمپ کارواش

علت کم شدن فشار پمپ کارواش

دوشنبه 04 تیر 1403

یکی از مشکلات رایجی که در دستگاه‌های کارواش خانگی و صنعتی اتفاق می‌افتد، کم شدن فشار آن‌هاست. کارواش صنعتی و خانگی آب را با فشار زیاد خارج می‌کنند و بوسیله همین فشار زیاد، می‌توانند برای شست و شوی تجهیزات، سطوح و... بکار آیند. اما زمانی که کارواش با افت فشار مواجه می‌شود دیگر نمی‌تواند به خوبی کار تمیزکاری و شست و شو را انجام دهد.

مشکل کاهش فشار کارواش‌ها از اجزای آن است. یکی از اجزای اصلی در دستگاه‌های کارواش صنعتی و خانگی پمپ فشار قوی است. پمپ کارواش پیستونی به عنوان یک پمپ فشار قوی قادر است آب را با فشارهای زیاد پمپاژ کند. خرابی پمپ کارواش به هر دلیل، وجود هوا در آن و عدم روغن‌کاری به موقع از عوامل شایع کم شدن فشار کارواش محسوب می‌شود. همچنین علاوه بر وجود مشکلات در پمپ پیستونی، در صورتی که در سایر اجزای یک سیستم کارواش مثل شیرها، واشرها، لانس و شیلنگ ایراداتی وجود داشته باشد، می‌تواند کم‌شدن فشار کارواش را سبب شود. در ادامه برای بررسی علل کاهش فشار کارواش در ابتدا اجزای یک کارواش نام برده شده و سپس به علل پرداخته خواهد شد.

اجزای مختلف یک الکتروپمپ کارواش

با توجه به اینکه اصولا ایرادات یک وسیله از اجزای آن نشات می‌گیرد، قبل از بررسی علل کم شدن فشار پمپ کارواش، قسمت‌های مختلف یک الکتروپمپ کاوراش بررسی می‌شود.

  1. الکتروموتور
  2. پمپ کارواش
  3. شیلنگ کارواش
  4. لنس، دسته لنس و نازل

علل کم فشارشدن پمپ کارواش

  • آسیب رسیدن به پمپ کارواش در اثر خشک کارکردن
  • استفاده طولانی از حالت بای پس
  • ورود هوا به داخل پمپ
  • عدم روغن‌کاری مناسب
  • گرفتگی نازل
  • یخ‌زدگی

آسیب رسیدن به پمپ کارواش در اثر خشک کارکردن

در شرایطی که آب کافی از منبع به پمپ کارواش نرسد، در مدت کوتاهی پمپ در اثر خشک کارکردن، افزایش اصطکاک و افزایش دما آسیب می‌بیند و به مرور زمان افت دبی و فشار ایجاد می‌شود. اصولا با توجه به فشار زیاد در پمپ‌های پیستونی و کارواشی، خشک کارکردن تاثیر مخرب بیشتری بر پمپ نسبت به پمپ‌های خانگی دارد.

استفاده طولانی از حالت بای پس

در وضعیت استفاده از حالت بای پس، الکتروموتور پمپ کارواش روشن است اما چون تفنگی در حالت قطع قرار می‌گیرد به مرور زمان فشار در پمپ افزایش می‌یابد و بدین ترتیب می‌تواند به آسیب‌دیدگی بخش‌های مختلف پمپ منجر گردد. برای کاهش اثرات مخرب این مشکل باید از شیر فشار شکن مناسب استفاده کرد. پس یکی از علل مهم کم فشار شدن پمپ کارواش تخریب قطعات داخلی در اثر افزایش فشار درون پمپ است.

ورود هوا به داخل پمپ

ورود هوا به داخل پمپ یا به طور کلی ورود هوا به داخل سیال موجب افت فشار و دبی در پمپ کارواش می‌شود. برای رفع این مشکل باید کلیه قسمت‌هایی که مکش دارد مانند ورودی پمپ، اتصالات، لنس و ... مورد بررسی قرار بگیرید. ورود یا ایجاد حباب هوا در پمپ که به آن کاویتاسیون گفته می‌شود علاوه بر کاهش فشار در پمپ پیستونی موجب آسیب به قطعات داخلی پمپ می‌شود.

عدم روغن‌کاری مناسب

پمپ‌های فشار قوی (پیستونی، پلانجری و...) به منظور لغزش مناسب قطعات داخلی روی هم نیاز به روغن‌کاری مناسب و به موقع دارند. این روغن‌کاری به منظور کاهش اثرات مخرب اصطکاک و گرما انجام می‌شود. عدم روغن‌کاری مناسب باعث می‌شود قطعات آسیب ببیند و حتی به مخلوط شدن آب و روغن شود.

گرفتگی نازل

نازل قطعه کوچکی است که در انتهای لانس متصل می‌شود و آب با فشار زیاد از آن خارج می‌شود. نازل دارای سوراخ‌های ریزی است و زمانی که هر گونه گرفتگی در این سوراخ‌ها مثل رسوبات اتفاق بیوفتد، جلوی تخلیه آب گرفته شده یا فشار خروجی کارواش کاهش می‌باید.

یخ زدگی

یکی از علل کاهش فشار در پمپ‌های کارواش یخ زدگی آب درون منبع یا درون پمپ است. استفاده از هیتر درون منبع یا ضد یخ داخل پمپ و هم‌چنین خالی‌کردن پمپ از سیال پس از هر بار مصرف می‌تواند تاثیر منفی این علت را کاهش دهد. از عوامل دیگر می‌توان به فرسودگی نازل، نشتی در شیلنگ خروجی، فرسودگی واشرها، گرفتگی در صافی ورودی پمپ و ... اشاره کرد.

جمع‌بندی

دستگاه‌های کارواش چه صنعتی و چه خانگی به منظور شست و شوی سطوح و تجهیزات استفاده می‌شوند. این دستگاه‌ها قادرند آب را با فشار زیاد خارج کنند و عمل تمیزکاری را به این طریق انجام دهند. اما زمانی که فشار آب خروجی کارواش کاهش می‌یابد این فرآیند دچار خلل می‌شود.

در این مقاله کالاصنعتی به این عوامل اصلی کاهش فشار کارواش پرداخته شد و گفته شد که بروز مشکل در هر کدام از اجزای کارواش می‌تواند سبب افت فشار آب کارواش شود. در صورتی که شما با چنین مشکلی در دستگاه کارواش خود شده‌اید تک تک این اجزا را بررسی کنید و اگر همچنان با فشار کارواش کم مواجه هستید، پیشنهاد می‌شود با یک تعمیرکار متخصص تماس بگیرید.

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.
    • 0
    • 2
    فشارپمپ کارواش کم شده چیکارکنم فشارش زیاد باشه
    • فرخنده طوسی

      1402/07/23 10:37:20
      • 0
      • 1

      با سلام و عرض ادب

      عیب ممکنه چند دلیل داشته باشد: 1-مکش هوا در ورودی 2-گیر کردن سوپاپ 3-خرابی رگلاتور 4-نازل فرسوده و گشاد شده است یا این که بزرگتر از اندازه است. 5-اورینگ ها یا پکینگ های پیستون فرسوده میباشد. برای حل مشکل میتونید از روش های زیر استفاده کنید: *لوله های ورودی و مکش کنترل و هواگیری شود. *سوپاپ ها با ضربه آرام آزاد شوند. *تمیز کردن و نصب مجدد سوپاپ ها *تعویض قطعات فرسوده در صورت نیاز *اگر تمام موارد بالا انجام شد ولی مشکل حل نشد از سالم بودن الکتروموتور اطمینان حاصل کنید.