بستن
دسته بندی کالا
مخزن ضربه گیر در پمپ پیستونی

مخزن ضربه گیر در پمپ پیستونی

19 شهریور 1399

مخزن ضربه گیر چیست؟

ﻣﺨﺰن ﺿﺮﺑﻪ ﮔﻴﺮ در پمپ پیستونی ، ﻣﺨﺰن ﺳﺮﺑﺴﺘﻪ ای اﺳﺖ ﻛﻪ از ﻫﻮا ﻳﺎ ﻧﻴﺘﺮوژن ﭘﺮ می ﺷﻮد. ﺗﻮﺟﻪ ﺷﻮد ﻛﻪ ﻫﺮﮔﺰ از اﻛﺴﻴﮋن ﺑﺮای اﻳﻦ ﻣﻨﻈﻮر اﺳﺘﻔﺎده نمیﺷﻮد. ﻣﺨﺎزن ﺿﺮﺑﻪ ﮔﻴﺮ پمپ پیستونی بایستی ﺗﺎ آﻧﺠﺎ ﻛﻪ ﻣﻘﺪور اﺳﺖ ﺑﻪ ﻗﺴﻤﺖ ﺧﺮوجی ﻳﺎ ورودی ﭘﻤﭗ ﻛﻪ ﻋﺎﻣﻞ اﻳﺠﺎد ﻛﻨﻨﺪه ﺿﺮﺑﺎن اﺳﺖ ، نزدیک ﺑﺎﺷﺪ. در ﭘﻤﭗ های رﻓﺖ و ﺑﺮگشتی ﺑﺮای ﺑﺮﻃﺮف ﺳﺎﺧﺘﻦ ﺿﺮﺑﺎن ﺳﻴﺎل ﻛﻪ ﻧﺎشی از ﺣﺮﻛﺖ رﻓﺖ و ﺑﺮگشتی ﭘﻴﺴﺘﻮن ها می ﺑﺎﺷﺪ و ﻳﻜﻨﻮاﺧﺖ ﺳﺎﺧﺘﻦ ﺟﺮﻳﺎن ﺧﺮوجی و ورودی پمپ پیستونی از ﻣﺨزن ﺿﺮﺑﻪ ﮔﻴﺮ اﺳﺘﻔﺎده می ﺷﻮد. برای دریافت مشخصات فنی و قیمت پمپ کشاورزی با کارشناسان فروش در تماس باشید.

پمپ های پیستونی

طریقه و محل نصب مخزن ضربه گیر

در ﺻﻮرت اﻣﻜﺎن ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ ﻛﻪ مخزن ضربه گیر پمپ پیستونی درﺳﺖ ﺑﺮ روی ﺷﻴﺮ ﺧﺮوجی ﻳﺎ ورودی ﻧﺼﺐ ﺷﻮد. اﮔﺮ ﻣﺨﺰن ﺿﺮﺑﻪ ﮔﻴﺮ پمپ پیستونی ﺑﺴﻴﺎر ﺑﺰرگ اﺳﺖ و اﻣﻜﺎن ﻧﺼﺐ آن ﺑﺮ روی ﺷﻴﺮ ﺧﺮوجی وﺟﻮد ﻧﺪارد، ﻣﺨﺰن ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻣﺠﺰا و در ﻟﻮﻟﻪ ﺧﺮوجی ولی حتی اﻻﻣﻜﺎن نزدیک ﺑﻪ ﭘﻤﭗ ﻧﺼﺐ میﺷﻮد.

ﻣﺨزن ﺿﺮﺑﻪ ﮔﻴﺮ پمپ پیستونی ﺑﻪ ﺻﻮرت افقی ﻳﺎ ﻋﻤﻮدی ﻧﺼﺐ می ﺷﻮد. در ﺣﺎلی ﻛﻪ ﻣﺎﻳﻊ ﺑﺎ ﻓﺸﺎر ﭘﻼﻧﺠﺮ در ﺣﺎل ﺧﺎرج ﺷﺪن از ﻟﻮﻟﻪ ﺧﺮوجی اﺳﺖ قسمتی از آن وارد ﻣﺤﻔﻈﻪ ﻫﻮا ﺷﺪه، ﻫﻮای داﺧﻞ آن را ﻓﺸﺮده می ﻛﻨﺪ. ﺑﺎ رﺳﻴﺪن ﭘﻼﻧﺠﺮ ﺑﻪ اﻧﺘﻬﺎی ﺣﺮﻛﺖ ﺧﻮد  ﺟﺮﻳﺎن ﻣﺎﻳﻊ در ﺧﺮوجی ﺑﻮاﺳﻄﻪ ﻧﺒﻮدن ﻓﺸﺎر ﻗﻄﻊ می ﺷﻮد. در اﻳﻦ ﺣﺎل ﻫﻮای ﻓﺸﺮده درون ﻣﺤﻔﻈﻪ، ﻓﺸﺎر آورده، ﺟﺮﻳﺎن ﻣﺎﻳﻊ در ﻟﻮﻟﻪ ﺧﺮوجی ﺑﺮﻗﺮار می ﺷﻮد.

ﻫﻮاي ﻓﺸﺮده درون ﻣﺤﻔﻈﻪ

کارکرد مخزن ضربه گیر

ﺑﻪ ﻃﻮر ﺧﻼﺻﻪ می ﺗﻮان ﮔﻔﺖ ﻛﻪ ﻳک ﺳﺮﻋﺖ ﻣﺘﻮﺳﻂ در ﻟﻮﻟﻪ ﺗﻌﺮﻳﻒ می ﺷﻮد. اﮔﺮ دبی از ﻣﻘﺪار ﻣﺘﻮﺳﻂ آن در ﻟﻮﻟﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺷﻮد، ﻣﺨﺰن ﻫﻮا ﻣﻘﺪار ﺑﻴﺸﺘﺮ از ﻣﺘﻮﺳﻂ را ﺟﻤﻊ آوری ﻛﺮده و ﻫﺮ ﮔﺎه دبی از ﻣﻘﺪار ﻣﺘﻮﺳﻂ ﻛﻤﺘﺮ ﺷﻮد، آن را ﺑﻪ ﻟﻮﻟﻪ می رﻳﺰد. ﺑﺪﻳﻦ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﺳﺮﻋﺖ ﺟﺮﻳﺎن در ﻟﻮﻟﻪ ای ﻛﻪ دارای ﻣﺨﺰن ﺿﺮﺑﻪ ﮔﻴﺮ پمپ پیستونی اﺳﺖ، ﺛﺎﺑﺖ ﺑﺎقی می ﻣﺎﻧﺪ. ﻓﺸﺮده ﺷﺪن و ﻣﻨﺒﺴﻂ ﺷﺪن ﮔﺎز درون ﻣﺨﺰن از اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎ ﻛﺎﻫﺶ ﻧﺎﮔﻬﺎنی ﻓﺸﺎر در ﻟﻮﻟﻪ ﺧﺮوجی و ورودی ﭘﻤﭗ ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی می ﻛﻨﺪ. ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ دﻟﻴﻞ ﺟﺮﻳﺎن ﻣﺎﻳﻊ در ﻟﻮﻟﻪ ﺧﺮوجی و ورودی آرام ﺗﺮ و ﻳﻜﻨﻮاﺧﺖ ﺗﺮ می ﮔﺮدد. در ﺣﻘﻴﻘﺖ اﻳﻦ ﻣﺨﺎزن از اﻳﺠﺎد ﺿﺮﺑﻪ ﻗﻮچ در ﻟﻮﻟﻪ ﻫﺎ ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی می ﻛﻨﻨﺪ.

دبی

کاربرد مخزن ضربه گیر

ذﻛﺮ اﻳﻦ ﻧﻜﺘﻪ ﺿﺮوری اﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﺨﺰن ﺿﺮﺑﻪ ﮔﻴﺮ ﻣﻮﺟﻮد در ﻟﻮﻟﻪ ﻣﻜﺶ ﻋﻼوه ﺑﺮ ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی از ﭘﺪﻳﺪه ﺿﺮﺑﻪ ﻗﻮچ، در ﻟﻮﻟﻪ ﻣﻜﺶ اﺛﺮی دﻳﮕﺮ ﻧﻴﺰ دارد و آن اﻳﻦ اﺳﺖ ﻛﻪ در ﺣﻘﻴﻘﺖ ﺑﺎ ﺛﺎﺑﺖ ﻧﮕﻪ داﺷﺘﻦ ﺳﺮﻋﺖ و ﺑﻪ ﻋﺒﺎرتی ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی از ﻛﺎﻫﺶ ﻓﺸﺎر در ﻟﻮﻟﻪ ﻣﻜﺶ از ﭘﺪﻳﺪه ﻛﺎوﻳﺘﺎﺳﻴﻮن ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی می ﻛﻨﺪ. ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﺮﻋﺖ در ﻟﻮﻟﻪ ﻣﻜﺶ ﻓﺸﺎر ﻛﺎﻫﺶ و اﺣﺘﻤﺎل وﻗﻮع ﻛﺎوﻳﺘﺎﺳﻴﻮن زﻳﺎد می ﺷﻮد.

ﺑﻨﺎﺑﺮاﻳﻦ در ﻣﻮاردی ﻛﻪ اﻣﻜﺎن ﻧﺼﺐ ﭘﻤﭗ ﭘﻼﻧﺠﺮی در ﻧﺰدیکی منبعی ﻛﻪ ﭘﻤﭙﺎژ از آن ﺻﻮرت می ﮔﻴﺮد ﻧﻴﺴﺖ ﺗﻮﺻﻴﻪ می ﺷﻮد ﻛﻪ ﺣﺘﻤﺎً ﻣﺨﺰن ﺿﺮﺑﻪ ﮔﻴﺮ در ﻟﻮﻟﻪ ﻣﻜﺶ ﻧﺼﺐ ﺷﻮد. ﭘﻤپ هایی ﻛﻪ دارای ﺧﺮوجی ﻳﻜﻨﻮاﺧﺖ ﺗﺮی ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻣﺎﻧﻨﺪ پمپ های ﭼﻨﺪ ﺳﻴﻠﻨﺪره ﻣﺨﺰن ﺿﺮﺑﻪ ﮔﻴﺮ ﻛﻮﭼﻜﺘﺮی ﻻزم دارﻧﺪ. ﻣﺨﺰن ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻪ اﻧﺪازه ای ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺣﺪاﻗﻞ 3 ﺑﺮاﺑﺮ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﻫﺮ ﭘﺎﻟﺲ را درﺧﻮد اﻧﺒﺎﺷﺘﻪ ﻛﻨﺪ. ﺑﺮای ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی از ﺣﻞ ﺷﺪن ﻣﻘﺪاری از ﮔﺎز در ﺳﻴﺎل ﭘﻤﭗ ﺷﻮﻧﺪه ، دو ﻓﺎز ﻣﺎﻳﻊ و ﮔﺎز را از ﻫﻢ ﺟﺪا می ﻛﻨﻨﺪ . یکی از روش های ﺟﺪاﺳﺎزی ﻓﺎز ﻣﺎﻳﻊ و ﮔﺎز اﺳﺘﻔﺎده از دﻳﺎﻓﺮاﮔﻢ ارﺗﺠﺎعی می ﺑﺎﺷﺪ.

دیافراگم ارتجاعی

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.



دسته بندی ها
سبد خرید
تماس با ما