بستن
دسته بندی کالا
محاسبات مربوط به ویسکوزیته و گرانروی

محاسبات مربوط به ویسکوزیته و گرانروی

04 آبان 1399

 از شکل زیر در صورت نیاز به منظور مشخص نمودن گرانروی یا ویسکوزیته مایع بر حسب سانتی پواز استفاده می کنند.  برای دریافت مشخصات فنی و خرید پمپ آب کشاورزی با کارشناسان فروش در تماس باشید.

محاسبه گرانروی

شکل زیر چه کاربردی دارد؟ 

با استفاده از گرانروی یا ویسکوزیته ای که از طریق شکل قبل به دست آمد ، با استفاده از شکل زیر ، دبی یا ظرفیت لوله و قطر لوله را برای به دست آوردن میزان افت فشار به ازای هر 10 فوت بر حسب PSI به دست خواهد آمد. افت فشار به دست آمده نیز براساس طول واقعی لوله محاسبه خواهد شد. افت فشار در لوله زمانی که جریان مایع ، خطی باشد. افت فشار در موقعی که جریان مایع متلاطم باشد.

محاسبه ویسکوزیته

استفاده از شکل زیر برای به دست آوردن چه چیزی مناسب است؟

می دانیم که اگر عدد رینولدز بین 2000 تا 4000 باشد فرض بر این است که جریانی که در لوله وجود دارد متلاطم و مغشوش است و برای عدد رینولدز بالاتر از 4000 نیز جریان برای تمام مایعات متلاطم و مغشوش می باشد پس برای حل مسائلی از این دست، عدد رینولدز را با استفاده از معادله شماره 2 به دست آورده و ضریب اصطکاک مربوطه را نیز به وسیله شکل زیر به دست می آوریم. ضرایب اصطکاک برای لوله های فولادی نو و تمیز ، آهن چکش خوار و گالوانیزه ، چدنی و سیمانی.

ویسکوزیته

به طور کلی شکل های بالا و شکل زیر چه کاربردی دارند ؟

از شکل زیر به منظور به دست آوردن دبی ، ضریب اصطکاک ، دانسیته نسبی و اندازه لوله افت فشار به ازای هر 100 فوت لوله استفاده می کنند. از افت فشار به دست آمده نیز برای محاسبه افت فشار کلی بر حسب طول لوله واقعی استفاده می کنند . با استفاده از این نمودار ها می توان هر مسئله ای که به جریان سیال مرتبط باشد را به صورت مستقیم ، حل نمود.

همانطور که مشاهده می شود تمام افت فشار های مرتبط با جریان خطی و جریان متلاطم در این نمودار ها مورد محاسبه قرار گرفته است. همچنین می توان از این نمودار ها به منظور تعیین عدد رینولدز هر نوع مایعی قبل از آنکه وارد نمودار غلظت یا جریان متلاطم شویم ، استفاده کنیم. همچنین این نمودار ها محدوده ای دقیق و کافی دارند که برای محاسبه تمام مسائل معمولی که به افت فشار هایی که در سیستم های لوله کشی وجود دارند ، به کار می آیند.

ویسکوزیته پمپ

به جای نمودار بالا می توانیم از چه چیزی استفاده کنیم ؟

معادله جایگزینی به جای نمودار بالا وجود دارد که در صورت تمایل می توانیم از آن استفاده کنیم :

محاسبه ویسکوزیته

  1.  h: تلفات ارتفاع بر اثر اصطکاک بر حسب فوت 
  2. F : ضریب اصکاک به دست آمده با استفاده از نمودار مرتب 
  3. D : قطر داخلی لوله بر حسب فوت 
  4. V : میانگین سرعت مایع در لوله بر حسب فوت بر ثانیه

تبدیل ارتفاع به فشار چگونه صورت می گیرد؟

قبلا در این مورد صحبت شد که مقدار انرژی که یک پمپ گریز از مرکز به مایع سیال منتقل می کند ، ارتفاع پمپ نامیده می شود . همینطور گفته شد که ارتفاع پمپ بستگی به عواملی چون نوک پروانه، سرعت لبه و جریان مایع از داخل پمپ دارد. حال اگر یک فشار سنج را پائین ستون مایع در مانومتر وصل کنیم ، میزان فشاری که فشارسنج آن را نشان می دهد، به چگالی مایع در مانومتر بستگی دارد.

رابطه ای که بین فشار و ارتفاع وجود دارد رابطه زیر می باشد :

معادله ویسکوزیته

برای سهولت معادله بالا می توان از رابطه زیر نیز استفاده کرد :

ویسکوزیته در پمپ

ویسکوزیته در پمپ ها

ویسکوزیته

اخبار مرتبط
نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.



دسته بندی ها
سبد خرید
تماس با ما