بستن
دسته بندی کالا
تفاوت پمپ کفکش و لجنکش

تفاوت پمپ کفکش و لجنکش

دوشنبه 09 مرداد 1402

پمپ جز وسیله های پرکاربرد و متنوع است که وظیفه اصلی آن انتقال و جابجایی سیال از یک نقطه به نقطه دیگر است. دو نوع از پمپ های پرمصرف پمپ کف کش و پمپ لجن کش هستند که از یک خانواده محسوب می شوند. این دو پمپ در دسته پمپ سانتریفیوژ قرار می گیرد و در هر دو آنها پروانه عامل به حرکت در آوردن سیال می باشد. شباهت های زیادی بین پمپ کفکش و لجنکش وجود دارد که می توان به پمپاژ آب توسط آنها و نحوه عملکرد کلی آنها اشاره کرد. علی رغم اینکه تشابهاتی با یکدیگر دارند و گاهی اوقات بعضی افراد این دو پمپ را یکی درنظر می گیرند اما در واقع پمپ کفکش و لجنکش با هم فرق دارند و تفاوت هایی در بعضی از کاربردها و بعضی از اجزای داخلی خود و قدرت پمپاژ دارند. در این مقاله کالاصنعتی به بررسی تفاوت پمپ کفکش و لجنکش پرداخته می شود به طوری که افرادی که قصد خرید پمپ مناسب برای مصرف خود دارند اما نمی دانند که پمپ کفکش برای کاربرد آنها مناسب تر است یا پمپ لجنکش با خواندن این مقاله می توانند جواب سوال خود را دریافت کنند، پس با ما همراه باشید.

پمپ کفکش

پمپ کفکش

از جمله پمپ های مستغرق در آب پمپ کفکش است که کاربردهای گسترده ای در سطوح خانگی، صنعتی و کشاورزی دارد. پمپ کف کش جز پمپ های گریز از مرکز بوده که مسئول انتقال و پمپاژ سیالات تمیز مثل آب و با خواص مشابه آب می باشد. به همین دلیل پروانه پمپ کف کش از نوع پروانه بسته و نیمه باز استفاده می شود. پمپ کفکش دارای انواعی است که می توان به کفکش بدون فلوتر و با فلوتر، آب خنک و روغن خنک، تکفاز و سه فاز بودن آن اشاره کرد. در مدل روغن خنک پمپ کفکش لازم است بصورت دوره ای تعویض روغن پمپ کفکش انجام گیرد. برندهای مختلفی پمپ کفکش ارائه کرده اند که از با کیفیت ترین آنها می توان به پمپ کفکش لئو اشاره کرد که در فروشگاه ما با گارانتی 24 ماهه به فروش می رسد. برای اطلاع درباره سایر برندهای پمپ کفکش می توانید مقاله بهترین برند پمپ کفکش را مطالعه فرمائید.

پمپ لجنکش 

دیگر پمپ از خانواده پمپ های مستغرق و شناور در آب، پمپ لجنکش است. پمپ لجنکش نیز در دسته پمپ های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز قرار می گیرد و به منظور انتقال و جابجایی مایعات حاوی ذرات جامد مثل فاضلاب ها، پساب های شهری و آب باران حاوی گل و لای مورد استفاده قرار می گیرد. پمپ لجن کش نیز دارای انواع مختلفی است که از نوع فاز می توان به تکفاز و سه فاز بودن آن اشاره کرد. پمپ لجن کش لئو از جمله پمپ های با کیفیت و دارای گارانتی لجنکش است که از فروشگاه اینترنتی کالا صنعتی قابل سفارش است. برای اطلاع از سایر برندهای پمپ لجنکش خواندن مقاله قوی ترین لجن کش توصیه می شود.

شباهت پمپ کفکش و لجنکش 

همانطور که توضیح داده شد، دو نوع پمپ کفکش و لجنکش از جنبه هایی مشابه هم هستند اما بصورت دقیق تر شباهت های بین پمپ کفکش و لجنکش در زیر آورده شده است:

  1. هر دو نوع پمپ در دسته پمپ های سانتریفیوژ قرار می گیرند.
  2. پمپ کف کش و پمپ لجن کش در دو نوع تکفاز و سه فاز تولید می شوند.
  3. هر دو نوع پمپ جز پمپ های مستغرق در آب محسوب شده و بصورت شناور در آب هستند. (البته پمپ کفکش نوع غیر مستغرق نیز دارد)
  4. از لحاظ ظاهری تقریبا شبیه یکدیگر هستند.
  5. نحوه عملکرد و انتقال سیال در هر دو پمپ کف کش و لجن کش مشابه یکدیگر هستند.
  6. به دلیل داشتن ساختمان مشابه، تعمیر و نگهداری آنها نیز مثل یکدیگر است. 

تفاوت پمپ کفکش و لجنکش

پمپ کفکش و پمپ لجنکش از جنبه های مختلفی با یکدیگر تفاوت می کنند. هر یک از انواع پمپ قابلیت و توانایی جابجایی سیالات با ویسکوزیته های متفاوتی را دارند. اصلی ترین تفاوت بین پمپ کف کش و لجن کش در نوع سیالی است که این دو پمپ پمپاژ می کنند. در ادامه تفاوت های پمپ کفکش و لجنکش با یکدیگر مقایسه شده اند:

تفاوت پمپ لجن کش و کفکش

  • نوع سیال پمپاژشونده: پمپ کفکش توانایی پمپاژ سیالات تمیز مانند آب را دارد اما پمپ لجنکش علاوه بر سیالات تمیز می تواند مایعات حاوی ناخالصی و ذرات جامد را نیز منتقل کند.
  • نوع پروانه بکار رفته: از آنجایی که پمپ کفکش و لجنکش هر دو جز پمپ های سانتریفیوژ هستند از پروانه پمپ برای به جریان انداختن سیال استفاده می شود. در پمپ کفکش عموما از پروانه های نیمه باز و بسته استفاده می شود اما در پمپ لجنکش به دلیل وجود ذرات جامد و گل و لای در مایع، از پروانه باز استفاده می شود.
  • کاربرد: با توجه به تفاوت ذکر شده در قسمت " نوع سیال پمپاژشونده" پمپ کفکش برای مواردی که سیال از نوع تمیز مثل آب و بدون ناخالصی است، بکار می رود. برای مثال جهت پمپاژ آب داخل استخر یا مخزن ذخیره در باغات و زمین های کشاورزی، به عنوان پمپ آب خانگی به منظور آبرسانی ساختمان های مسکونی و همچنین تخلیه آب انباشته شده ناشی از بارندگی زیاد، مورد استفاده قرار می گیرد. پمپ لجنکش برای سیالات شامل مواد جامد و غلیظ تر مثل آب های کثیف حاوی گل و لای زیاد، پساب و فاضلاب های شهری، روستایی و صنعتی بکار می رود.
  • وجود یا عدم وجود صافی: از آنجایی که ساختار داخلی پمپ کفکش مثل پروانه بگونه ای است که جهت پمپاژ آب های تمیز طراحی شده است، صافی یا استرینر برای آن تعبیه می شود تا درصورت وجود ذرات جامد خارجی در آب آسیبی به پمپ وارد نشود. اما پمپ لجنکش به منظور انتقال سیالات کثیف و با ناخالصی طراحی شده است و نیاز به صافی ندارد.
  • قدرت موتور و توان: هر چقدر وزن یک شی بیشتر باشد جابجایی آن نیز سخت تر است. برای پمپاژ سیالی که ویسکوزیته بالاتری دارد نیز بایستی انرژی بیشتری به آن اعمال کرد. پمپ لجنکش که سیالات با ویسکوزیته بالا و سنگین مثل آب گل آلود را پمپاژ می کند بایستی دارای موتور قوی تر با توان بالاتری نسبت به پمپ کفکش داشته باشد. در صورتی که از پمپ کفکش در موارد سیال دارای جامد و لجن استفاده شود، اینکار به پمپ فشار وارد کرده و باعث سوختن پمپ کفکش می شود.
  • نوع موتور: موتور پمپ ها می توانند قابلیت غوطه وری در آب داشته باشند یا خشک باشند. موتور در پمپ کف کش از نوع مستغرق هستند و طراحی آنها بگونه ای است که باید در آب قرار بگیرند اما موتور در پمپ لجن کش هم می تواند از نوع مستغرق و هم خشک باشد.
  • جایگاه دهانه خروجی: در پمپ کفکش دهانه خروجی در قسمت بالای پمپ قرار گرفته است اما در پمپ لجنکش در همان قسمت پایینی و کناره های پمپ نزدیک قسمت ورودی آن قرار گرفته است.

نحوه عملکرد پمپ کفکش

در ویدئوی زیر می توانید نحوه پمپاژ آب داخل یک استخر را توسط پمپ کفکش مستغرق در آب مشاهده کنید. یکی از انواع پمپ کفکش نوع پمپ های غرق شده در آب است، به این معنی که در حین عملکرد پمپ کفکش کل دستگاه پمپ در داخل آب فرو می رود و بنابراین لازم است از لحاظ آب بندی به گونه ای باشد که آب به داخل محفظه الکتروموتور پمپ کفکش نفوذ نکند.

جمع بندی

پمپ کف کش و پمپ لجن کش دو نوع پمپ پرکاربرد در بعد خانگی، کشاورزی و صنعتی هستند که از یک خانواده و در یک دسته پمپ سانتریفیوژ قرار دارند. هر کدام از پمپ های کفکش و لجنکش دارای ویژگی ها و قابلیت هایی هستند که آنها را از یکدیگر متمایز می کند. شاخص ترین تفاوت پمپ کفکش و لجنکش در نوع سیالی است که هر کدام از آنها توانایی پمپاژ آن را دارند. ساختار داخلی و نوع پروانه بکار رفته در پمپ کفکش با هدف انتقال مایعات تمیز با ویسکوزیته پایین مثل آب طراحی شده است اما پمپ لجنکش به منظور انتقال مایعات حاوی جامد مثل آب گل آلود و فاضلاب و لجن طراحی شده است. به دلیل اینکه از لحاظ ظاهری شباهت های زیادی در دو نوع پمپ کفکش و لجن کش وجود دارد، برخی از افراد این دو پمپ را یک پمپ فرض می کنند اما با اینحال تفاوت های با هم دارند. از لحاظ کاربردی نیز تفاوت های زیادی دارند که در این مقاله کالاصنعتی به آنها پرداخته شد. مشتریان محترمی که قصد خرید پمپ کفکش یا پمپ لجنکش را دارند اما اطلاع کاملی درباره اینکه کدام نوع پمپ به کار آنها میاید، ندارند می توانند با کارشناسان پمپ ما سوال خود را مطرح کنند.

اخبار مرتبط
نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.
    • 0
    • 1
    سلام برای چاه که در زیرزمین خانه هست کف کش بهتر است یا لجن کش ممنون
    • ادمین سایت

      1403/08/29 07:52:34
      • 0
      • 0

      سلام جناب نوروزی

      اگر آب صاف باشد، کفکش، در غیر این صورت که آب دارای لجن یا ناخالصی باشد از لجن کش استفاده شود.در صورتی که نیاز به مشاوره بیشتر بابت اینچ خروجی و هد پمپ دارید، با ما در تماس باشید.

      با احترام، تیم فنی کالاصنعتی

    • 0
    • 2
    سلام و عرض ادب منظور شما از پروانه نیمه‌باز و بسته یا باز چی هست یا به عبارتی چه تفاوتی دارند ممنون
    • ادمین سایت

      1403/08/19 15:29:46
      • 0
      • 1

      سلام جناب بقایی عزیز، وقت شما بخیر

      پروانه پمپ های سانتریفیوژ سه نوع بسته، باز و نیمه باز دارند که از لحاظ شکل با هم متفاوت اند. معمولا برای پمپاژ آب تمیز از پروانه بسته یا نیمه باز و برای پمپاژ آب کثیف و لجن گرفته از پروانه باز استفاده می شود.

    • 0
    • 3
    سلام، من تاحالا پمپ کفکش و لجن کش از نزدیک ندیدم. داشتم داخل سایتتون میگشتم و یه فرق دیگه لای که بین کفکش و لجنکش متوجه شدم قسمت پایینشون هست که کفکش سوراخ های ریزی داره ولی لجنکش نداره. درسته؟
    • کاربر سایت

      1403/01/05 08:38:02
      • 0
      • 2

      سلام جناب مصیبی عزیز، وقت شما بخیر. بله کاملا درست میفرمائید. یکی از فرق های لجن کش با کفکش در قسمت زیرین و ورودی پمپ است. کفکش برای پمپاژ آب های تمیز طراحی شده و برای همین در قسمت ورودی سوراخ های ریز به منظور فیلترکردن ذرات جامد تعبیه شده اما در لجنکش اینطور نیست.

    • 0
    • 4
    سلام وقت بخیر/ میخواستم بپرسم منظورتون از اینکه قدرت لجنکش بیشتر از کفکش هست چیه. چون ما مثلا کفکش و لجنکش با یک توان برابر داریم.
    • کاربر سایت

      1402/11/24 09:06:15
      • 0
      • 3

      سلام جناب علی نژاد وقت شما بخیر

      بله قاعدتا هم محصول پمپ کفکش و هم لجنکش در یک توان برابر وجود دارد. منظور از اینکه گفته شده لجنکش قدرت بالاتری دارد این است که به دلیل سخت تر بودن پمپاژ سیالات حاوی ذرات جامد و لجن، نیاز به قدرت موتور بالاتری دارد.

    • 0
    • 7
    سلام و عرض ادب، یک سوال داشتم از خدممتون بی زحمت پاسخ بدین ممنون میشم. برای کشیدن آب یک استخر آب که آبش مدت زیادی راکد بوده و لجن گرفته و داخل اون آشغال هایی مثل برگ و تیکه های کوچک شاخه افتاده از کفکش استفاده کنیم بهتره یا لجنکش؟ ممنون
    • کاربر سایت

      1402/11/15 13:53:28
      • 0
      • 7

      سلام جناب علوی، وقت شما بخیر.

      در صورتی که آب حاوی ذرات جامد و لجن هست باید از پمپ مستغرقی که صافی دارد استفاده کنید. بهترین گزینه استفاه از لجنکش است. همچنین در صورتی که شاخ و برگ زیادی وجود دارد بهتر است از لجنکش نوع خردکن دار استفاده کنید.




دسته بندی ها
سبد خرید
تماس با ما