بستن
دسته بندی کالا
پمپ طبقاتی، انواع، اجزا و کاربرد

پمپ طبقاتی، انواع، اجزا و کاربرد

20 شهریور 1402

پمپ وسیله ای است که در انواع و مدل های مختلف طراحی و تولید می شود. بسته به نوع کاربری و نوع سیالی که قرار است انتقال پیدا کند، ساختار و اجزای تشکیل دهنده پمپ می تواند متفاوت باشد. یکی از انواع پمپ که استفاده گسترده ای در صنایع مختلف مثل ساختمانی، کشاورزی، تهویه مطبوع دارد، پمپ طبقاتی است. پمپ طبقاتی در دسته پمپ سانتریفیوژ قرار دارد. علت اینکه به آن پمپ طبقاتی می گویند، وجود چندین پروانه و ساختار طبقاتی آنها در داخل پمپ است. وجود چند طبقه پروانه در پمپ های طبقاتی که بصورت پشت سرهم قرار گرفته اند قابلیت ایجاد دبی و هد بیشتری را نسبت به سایر پمپ های سانتریفیوژ به آنها داده است و بنابراین برای کاربری هایی که نیاز به پمپاژ آب به ارتفاع های بالاتر و با دبی های بیشتر دارند، مناسب هستند. بطور کلی پمپ طبقاتی در دو نوع عمودی طبقاتی و افقی طبقاتی تقسیم می شوند که در مقاله تفاوت پمپ طبقاتی عمودی و افقی بطور کامل بررسی و مقایسه شده اند. در ادامه این مقاله کالاصنعتی به معرفی پمپ طبقاتی، انواع، اجزا و کاربردهایی که دارند پرداخته خواهد شد، پس با ما همراه باشید.

پمپ طبقاتی

پمپ طبقاتی چیست؟

پمپ طبقاتی در دسته پمپ هایی است که عملکرد آن سانتریفیوژ یا گریز از مرکز است و در دسته پمپ دینامیکی قرار می گیرد. پمپ طبقاتی یا پمپ چند مرحله ای از چند پروانه سانتریفیوژ و دیفیوزر بصورت سری بهره می برد و به همین دلیل قدرت و توانایی انتقال سیال با فشار و دبی بیشتری را دارد. تعداد طبقات پروانه در این پمپ ها بسته به نیاز می تواند متفاوت باشد. پمپ های طبقاتی به دلیل ویژگی هایی که دارند در مصارف آبرسانی ساختمان های بلند، کشاورزی و سیستم های تاسیسات مورد استفاده قرار می گیرند. برای دریافت مشخصات فنی و قیمت پمپ با کارشناسان فروش در تماس باشید.

انواع پمپ طبقاتی

  1. پمپ عمودی طبقاتی
  2. پمپ افقی طبقاتی

بطور کلی پمپ های طبقاتی از لحاظ ساختار شامل دو نوع عمودی طبقاتی و افقی طبقاتی هستند. پمپ عمودی طبقاتی همانطور که از نامش پیداست بصورت عمودی نصب می شود و به در مواقعی که مشکل کمبود فضا وجود دارد مناسب هستند. همچنین پمپ طبقاتی عمودی به دلیل نحوه قرارگیری آن، بالانس تر می باشد. پمپ افقی طبقاتی هم ساختاری افقی داشته و به همان صورت نصب می شود. پمپ طبقاتی افقی تعمیر و نگهداری نسبتا راحت تری دارد.

انواع پمپ طبقاتی

اجزا پمپ طبقاتی

  • پروانه 
  • شفت
  • بدنه
  • دیفیوزر
  • آب بند
  • یاتاقان
  • قسمت مکش
  • قسمت تخلیه

پمپ های طبقاتی دارای اجزای اصلی فوق است که هر کدام وظیفه ای را برای عملکرد صحیح پمپ انجام می دهند. همانطور که قبلا توضیح داده شد، چندین پروانه بصورت سری در پمپ طبقاتی استفاده می شود . بارزترین مشخصه پمپ های طبقاتی، استفاده از چند مرحله پروانه و دیفیوزر در آن است. پمپ های طبقاتی برای سیالات تمیز مثل آب طراحی شده اند و نوع پروانه استفاده شده در این پمپ عموما از نوع پروانه بسته می باشد. برای جلوگیری از خرابی و آسیب ناشی از ورود احتمالی هرگونه ذرات جامد به پروانه پمپ، بهتر است قبل از ورودی پمپ از استرینر یا صافی استفاده شود.

اجزای پمپ طبقاتی

پروانه پمپ طبقاتی

پروانه های مورد استفاده در پمپ های طبقاتی از نوع پروانه بسته هستند. پمپ های طبقاتی برای ایجاد فشارهای بالا طراحی شده اند. علاوه بر قرارگیری چندین پروانه بصورت سری در پمپ، نوع شکل پروانه نیز باید به گونه ای باشد که بتواند فشار بالا را تامین کند و به همین دلیل پروانه بسته با داشتن چنین قابلیتی مناسب می باشد. پروانه پمپ های طبقاتی با توجه به اینکه خواص سیال پمپاژ شونده به چه صورت است می تواند از جنس های مختلفی ساخته شود. جنس پروانه پمپ های طبقاتی موجود در بازار استیل 304، استیل 316، چدن و پلاستیک مهندسی است. به عنوان مثال پمپ عمودی طبقاتی لئو سری LVS از پروانه استیل 304 و پمپ عمودی طبقاتی لئو سری EVP از پروانه پلاستیک مهندسی ساخته شده اند.

پوسته پمپ طبقاتی

پوسته یا بدنه در پمپ های طبقاتی مانند سایر پوسته پمپ ها وظیفه نگهداری سایر اجزای پمپ در کنار هم را دارد و در واقع پوششی است که از تمام اجزای پمپ بصورت یکپارچه محافظت می کند. پوسته پمپ های طبقاتی نیز از با توجه به شرایط کاری و محیطی از جنس های مختلفی تولید می شود. پوسته پمپ طبقاتی از جنس های استیل 304، استیل 316 و چدن موجود می باشد. به عنوان مثال پوسته پمپ عمودی طبقاتی لئو سری LVB از استیل 316 و پوسته پمپ افقی طبقاتی ابارا سری COMPACT از چدن ساخته شده اند.

نحوه عملکرد پمپ طبقاتی

عملکرد پمپ های طبقاتی بصورت گریز از مرکز می باشد؛ بدین معنی که از نیروی گریز از مرکز برای به جریان انداختن سیال استفاده می کنند. در پمپ طبقاتی با چرخش روتور الکتروموتور توسط کوپلینگ، شفت پمپ به گردش در می آید. طبقات پروانه روی شفت یا محور پروانه سوار شده اند و بنابراین مجموعه پروانه ها به چرخش در می آید. سیال از قسمت مکش وارد محفظه می شود و با چرخش پروانه در داخل دیفیوزر نیروی گریز از مرکز به سیال اعمال شده و سیال از اطراف یک پروانه به پروانه بعدی منتقل می شود و با تداوم این حرکت سیال محبوس شده داخل محفظه به سمت تخلیه پمپ هدایت می شود.

کاربرد پمپ طبقاتی

پمپ های طبقاتی در واقع با هدف ایجاد هد و دبی بیشتر از سایر پمپ های سانتریفیوژ طراحی شده اند. همچنین با توجه به ساختاری که دارند برای انتقال و پمپاژ سیالات تمیز و رقیق مثل آب مناسب هستند. در شرایط و مواردی که نیاز به جابجایی آب به ارتفاع های بالا می باشد مثل ساختمان های بلند و زمین های کشاورزی بزرگ کاربرد فراوان دارند. در ادامه کاربردهای پمپ طبقاتی ذکر شده اند:

  1. در ساختمان های بزرگ و مرتفع جهت تقویت فشار و آبرسانی
  2. در کشاورزی جهت تامین آب و آبرسانی به زمین ها و باغات با مسافت های زیاد
  3. در سیستم های تاسیساتی، حرارت مرکزی و تهویه مطبوع
  4. در سیستم های آب شیرین کن و تصفیه خانه های بزرگ شهری و صنعتی
  5. پمپ های مورد استفاده در مجموعه بوسترپمپ ها
  6. در سیستم های بزرگ شستشو و کارواش صنعتی

جمع بندی

یکی از انواع پمپ مورد استفاده جهت تامین آب ساختمان های بلند و آبرسانی به زمین های کشاورزی بزرگ پمپ طبقاتی است. پمپ های طبقاتی در دو نوع عمودی و افقی طراحی می شوند و از چند پروانه بصورت سری برای به جریان انداختن و اعمال نیرو به سیال استفاده می کنند. شرکت هایی وجود دارند که پمپ های طبقاتی را در دو نوع عمودی و افقی تولید می کنند. شرکت لئو از جمله آنهاست که هر دو نوع را در بعترین کیفیت ارائه می کند. برای خرید پمپ عمودی طبقاتی استیل لئو LVR با بدنه و پروانه ای از استیل 304 و همچنین خرید پمپ افقی طبقاتی استیل لئو EMH می توانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید. برای خرید و استعلام موجودی و قیمت سایر پمپ های طبقاتی از مدل ها و برندهای مختلف نیز می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمائید.

اخبار مرتبط
نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.
    • 0
    • 0
    با سلام.پامپ ۵ طبقه wkl80.5 دارم ک ب وسیله موتور دیزل پرکینز ۴ سیلندر نصب شده برای ابیاری.کلاج نصب نکرده.اگر برای چتد دقیقه پامپ بدون اب کار کند مشکلی بوجود نمیاد؟ممنون اگر جواب بدید
    • ادمین سایت

      1403/09/27 14:20:41
      • 0
      • 0

      سلام سلطانمرلد سرداری عزیز

      قطعا بدون آب کار کردن پمپ باعث خرابی قسمت های آب بندی پمپ شده و به مرور ایجاد نشتی می‌کند.امیدواریم پاسخ خود را دریافت کرده باشید. برای اطلاعات بیشتر در خدمت شما هستیم.

      با احترام، تیم فنی کالاصنعتی

    • 0
    • 3
    سلام و و درود پمپ طبقاتی نوید موتور 4 پروانه از نوع افقی داریم که لرزش زیادی داره هنگام کار کردن. آیا نیاز به تعمیر خاصی داره و شما اینکار رو انجام می دهید؟ ممنون
    • کاربر سایت

      1403/06/05 11:17:35
      • 0
      • 2

      سلام جناب برادری عزیز، وقت شما بخیر

      لرزش پمپ طبقاتی می تواند دلایل زیادی از جمله تراز نبودن نصب پمپ، خرابی بلبرینگ های پمپ و شل بودن اتصالات و کوپلینگ داشته باشد. پیشنهاد می شود برای تعمیر پمپ طبقاتی خود با یک تعمیرکار ماهر تماس بگیرید.

    • 0
    • 6
    سلام // جناب این پمپ های آبی که توی آبیاری تحت فشار استفاده میشه همین پمپ های طبقاتی می باشد؟
    • کاربر سایت

      1403/02/02 11:08:31
      • 0
      • 5

      سلام جناب کیفوری عزیز

      بله یکی از پمپ هایی که در سیستم تحت فشار و آبیاری قطره ای استفاده میشه همین پمپ های طبقاتی می باشد.

    • 0
    • 7
    سلام وقت خوش پمپ های طبقای برای ساختمون های مسکونی هم استفاده میشه؟ برای ارتفاع بلند ها مخصوصا
    • کاربر سایت

      1402/12/21 08:47:38
      • 0
      • 6

      سلام جناب رحیمیان، وقت شما هم بخیر

      بله پمپ های طبقاتی به دلیل داشتن تعداد پروانه بیشتر قدرت پمپاژ آب بیشتری داشته و در کاربردهای مسکونی بلند نیز مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین نوعی پمپ طبقاتی وجود دارد که از نوع کم صدا است و توسط رادپمپ تولید می شود و در جاهایی که صدا باعث آزار و اذیت می شود بکار می رود.




دسته بندی ها
سبد خرید
تماس با ما