یکی از انواع پمپ کاربردی در حوزه کشاورزی و چاه های عمیق و نیمه عمیق، پمپ شناور است. این پمپ که با عنوان پمپ شناور چاهی نیز شناخته می شود همانطور که از نامش پیداست بصورت شناور و مستغرق در آب می باشد و طراحی آن بصورت طبقاتی و به گونه ای است که حتما قسمت مکش آن باید درون آب قرار بگیرد. اما مانند سایر پمپ ها، پمپ شناور نیز می تواند به دلایل مختلفی دچار خرابی شود. با توجه به ساختار پمپ شناور و قرار گرفتن آن داخل آب، بخش الکتروموتور آن یکی از قسمت های اصلی است که می تواند دچار آب گرفتگی شده و سیم پیچ های آن دچار اتصالی و در نهایت سوختن آن را در پی داشته باشد. همچنین از دلایل اصلی خرابی پمپ شناور عدم هواگیری پمپ و نفوذ هوا به داخل آن است که می تواند مشکلاتی در عملکرد شناور ایجاد کند. برای تعمیر و جلوگیری از خسارات بیشتر به پمپ شناور لازم است با علل خرابی پمپ شناور آشنا بود و در این مقاله کالاصنعتی به پرداخته خواهد شد.
دلایل رایج خرابی پمپ شناور
- عدم هواگیری پمپ شناور
- وجود حفرهها و حبابهای هوا درون پمپ
- جهت دوران اشتباه پمپ شناور
- سرعت دورانی پایین پمپ شناور
- عدم قرارگیری به اندازه کافی قسمت مکش داخل سیال
- استفاده از پمپ شناور برای ویسکوزیتههای زیاد
- خرابی سیستم آببندی پمپ
عدم هواگیری پمپ شناور
پمپ شناور از جمله پمپهایی است که نیاز به هواگیری دارد. عدم هواگیری از اصلیترین علل خرابی پمپ شناور است. در هنگام راه اندازی پمپ، قسمت لوله مکش را باید داخل سیال قرار داده و از ورود سیال به پمپ اطمینان حاصل کرد. سپس شیر تخلیه هوا را باز کرده تا هوای محبوس داخل پمپ خارج شود و بعد از اینکه سیال شفاف و بدون هوا خارج شد، شیر تخلیه بسته میشود.
وجود حفرههای هوا درون پمپ
زمانی که در حین کارکرد پمپ شناور صدایی شبیه حرکت سنگ ریزه شنیده میشود، نشان از وجود حفره یا حبابهای هوا درون پمپ است. وجود حفرههای هوا به دلیل کم شدن فشار سیال و بروز پدیده کاویتاسیون است. این اتفاق، پدیده ای مخرب در پمپ محسوب میشود و میتواند خرابی پمپ شناور را سبب شود. برای رفع آن باید میزان دبی سیال عبوری از پمپ را کاهش داد.
جهت دوران اشتباه پمپ شناور
بستن اشتباه سر سیمهای الکتروموتور پمپ شناور منجر به دوران شفت و پروانه آن در خلاف جهت درست آن شده و در عملکرد پمپاژ مشکل ایجاد کرده و این اتفاق باعث خرابی پمپ شناور میشود. جهت درست چرخش پمپ شناور بر روی پوسته آن علامت گذاری شده است که باید به آن توجه کرد.
سرعت دورانی پایین پمپ شناور
پمپ شناور در دو نوع تک فاز و سه فاز طراحی میشود و بسته به کاربرد و حجم آب پمپاژ شده نوع آن انتخاب میشود. ولتاژ برق تکفاز و سه فاز متفاوت است. زمانی که از پمپ شناور سه فاز استفاده میشود، در صورت قطع شدن یکی از فازهای تغذیه و عدم چک کردن این موضوع پمپ با سرعت دورانی کمتری کار میکند و عملکرد پمپ دچار اختلال میشود.
عدم قرارگیری به اندازه کافی قسمت مکش داخل سیال
برای عملکرد درست پمپ شناور باید قسمت لوله مکش آن بطور کامل داخل سیال قرار بگیرد. در مواقعی که پمپ شناور داخل مخزن قرار گرفته، میتوان حجم سیال داخل مخزن را افزایش داد و مواقعی که داخل چاه قرار گرفته میتوان با فروبردن بیشتر پمپ، قسمت مکش را بطور کامل داخل سیال غوطه ور کرد.
استفاده از پمپ شناور برای ویسکوزیتههای زیاد
ساختار پمپهای شناور به گونه ای طراحی شده است که برای انتقال سیالات تمیز و با ویسکوزیته پایین مناسب هستند. در صورتی که پمپ شناور داخل سیال غلیظتر یا آبهای حاوی ناخالصی زیاد قرار بگیرد، احتمال گرفتگی پمپ و اعمال فشار به قطعات چرخشی وجود داشته و خرابی آن را در پی دارد.
خرابی سیستم آببندی پمپ
خرابی در سیستم آببندی پمپ شناور میتواند منجر به ورود هوا به محفظه پمپ شود. به این صورت که پمپ بجای سیال، هوا را مکش کرده و هوای وارد شده به پمپ خود منجر به بروز هواگرفتگی و مشکلاتی که قبلا توضیح داده شد، میشود. برای خرید پمپ آب کشاورزی با کارشناسان فروش کالا صنعتی در تماس باشید.
جمعبندی
پمپ شناور جز پمپهای کاربردی در حوزه کشاورزی بوده و استفاده عمده آن به عنوان پمپ ارتفاع بالا چاه عمیق برای انتقال آب از چاه به زمینهای کشاورزی می باشد. پمپهایی مانند شناور که ساعات طولانی روشن بوده و در حال کارکردن هستند، بیشتر در معرض خرابی پمپ قرار میگیرند. به منظور جلوگیری از آسیبهای بیشتر به پمپ و افزایش هزینههای مربوط به تعمیر و تعویض و همچنین جلوگیری از خاموش بودن و قطع عملیات انتقال آب از چاه ها لازم است با خرابیهای رایج پمپ شناور آشنا بود و سپس در جهت رفع مشکل اقدام کرد. در این مقاله کالاصنعتی به دلایل و علل خرابی پمپ شناور پرداخته شد. در صورتی که هر گونه مشکلی در عملکرد پمپ شناور داشتید میتوانید با کارشناسان خبره ما تماس گرفته و از آنها مشاوره بگیرید.