بستن
دسته بندی کالا
طریقه نصب گیربکس حلزونی

طریقه نصب گیربکس حلزونی

سه شنبه 23 مرداد 1403

گیربکس‌های حلزونی به دلیل قیمت مناسب، ابعاد کوچک و سایر ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارند، جزو پرمصرف‌ترین انواع گیربکس صنعتی به شمار می‌روند. یکی دیگر از مزایای این گیربکس‌ها امکان نصب در وضعیت و جهت‌های مختلف است. اگرچه طریقه نصب گیربکس حلزونی فرایندی نسبتاً ساده است؛ اما باید به‌دقت انجام گیرد تا منجر به اختلال در عملکرد و کاهش عمر کاری گیربکس حلزونی نشود.

در این مقاله مراحل کلی نصب گیربکس حلزونی را به‌صورت گام‌به‌گام آموزش می‌دهیم؛ این مراحل عبارت‌اند از:

  1. نحوه اتصال موتور به گیربکس
  2. نحوه نصب گیربکس حلزونی به تجهیز بعدی
  3. وضعیت نصب گیربکس حلزونی

درصورتی‌که سؤالی درباره هریک از این مراحل داشتید، در قسمت کامنت مطرح کنید تا کارشناسان کالا صنعتی دراسرع‌وقت به شما پاسخ دهند.

نحوه اتصال موتور به گیربکس

به‌طورکلی نحوه اتصال موتور به گیربکس حلزونی به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌شود. در روش غیرمستقیم، موتور و گیربکس به‌وسیله تسمه و پولی یا کوپلینگ به یکدیگر متصل می‌شوند؛ اما در روش مستقیم نحوه اتصال موتور به گیربکس به‌وسیله فلنج خواهد بود.

Flowers

روش‌های گفته شده برای هر دو نوع گیربکس حلزونی، یعنی گیربکس‌های حلزونی گرد و گیربکس کتابی یکسان است.

گیربکس حلزونی گرد

گیربکس‌های حلزونی گرد در دو دسته VF و MVF تقسیم‌بندی می‌شوند. گیربکس‌های VF با شفت ورودی سالید (توپر - نری) و گیربکس حلزونی MVF با شفت ورودی هالو (توخالی - مادگی) تولید می‌شود. نحوه اتصال موتور به گیربکس VF به روش غیرمستقیم و برای گیربکس‌های MVF به روش مستقیم انجام می‌شود.

گیربکس کتابی

گیربکس‌های کتابی نیز با شفت ورودی سالید (تیپ NRV) یا هالو (تیپ NMRV) تولید می‌شوند. نحوه اتصال موتور به گیربکس‌های NRV به روش غیرمستقیم (تسمه و پولی یا کوپلینگ) و برای گیربکس‌های کتابی NMRV به روش مستقیم (فلنج) است.

نحوه نصب گیربکس حلزونی به تجهیز بعدی

به‌طورکلی نحوه نصب گیربکس حلزونی به تجهیز بعدی به دو روش پایه و فلنج تقسیم‌بندی می‌شود. گیربکس‌های VF/MVF باتوجه‌به نوع خروجی و زاویه قرارگرفتن شفت خروجی در 6 تیپ زیر دسته‌بندی می‌شوند:

  1. تیپ F
  2. تیپ P
  3. تیپ FC
  4. تیپ N
  5. تیپ A
  6. تیپ V

گیربکس‌های کتابی به دلیل شکل مکعبی خود، نیازی به پایه نداشته و به‌وسیله فلنج، پیچ‌کردن پایه‌ها و یا با‌استفاده‌از بازوی گشتاور به تجهیز بعدی متصل می‌شوند. صرف‌نظر از فلنج دار یا پایه‌دار بودن گیربکس حلزونی، نیرو و گشتاور خروجی این گیربکس‌ها (هر دو مدل گرد و کتابی) به‌وسیله یک شفت به تجهیز بعدی منتقل می‌شود. برای این منظور باید باتوجه‌به سایز هالوشفت خروجی گیربکس و سایز شفت ورودی دستگاه بعدی، یک شفت فلزی با ابعاد مناسب طراحی شود که توانایی تحمل گشتاور گیربکس را نیز داشته باشد.

وضعیت نصب گیربکس حلزونی

وضعیت نصب گیربکس حلزونی بیانگر موقعیت قرارگرفتن موتور و گیربکس و همچنین حالتی است که قرار است از گیربکس استفاده شود. بررسی وضعیت نصب گیربکس حلزونی از این نظر اهمیت دارد که میزان روغن موردنیاز و موقعیت قرارگرفتن دریچه روغن روی پوسته گیربکس را مشخص می‌کند و در انتخاب گیربکس حلزونی نقش مهمی ایفا می‌نماید.

موقعیت و وضعیت نصب گیربکس حلزونی VF و MVF را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید:

Flowers Flowers

موقعیت و وضعیت نصب گیربکس‌های کتابی را نیز در تصویر زیر مشاهده خواهید کرد:

Flowers Flowers

تعویض روغن گیربکس حلزونی

تعویض روغن گیربکس حلزونی باتوجه‌به نوع و سایز آن انجام می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقاله روغن مناسب گیربکس صنعتی را مطالعه فرمایید.

تعویض روغن گیربکس حلزونی VF/MVF:

روغن‌کاری این گیربکس‌ها باتوجه‌به سایز آن‌ها انجام می‌شود. براین‌اساس گیربکس‌های حلزونی تیپ VF/MVF را به دو گروه تقسیم می‌کنند:

  • گروه اول: سایز 30 تا 86
  • گروه دوم: سایز 110 تا 250

گروه اول: برخی از شرکت‌های سازنده مانند گیربکس شاکرین، محصولات این گروه را با میزان مناسبی از روغن ترکیبی پر نموده و سپس به مشتری ارائه می‌کنند؛ لذا این گیربکس‌ها نیازی به تعویض روغن مجدد نداشته و پوسته آن‌ها فاقد پیچ تخلیه و پر کردن روغن است. روغن به‌کاررفته در این گیربکس‌ها برای تمام عمر کاری آن‌ها کافی است.
 

گروه دوم: این گروه پیش از راه‌اندازی و همچنین پس از مدت کارکرد مشخصی نیاز به تعویض روغن دارند. درصورتی‌که از این گیربکس‌ها در وضعیتی غیر از B3 قرار است استفاده شود، باید موقعیت نصب آن‌ها را به کارخانه سازنده اطلاع دهید تا درپوش روغن در محل مناسبی تعبیه شود.

همان‌طور که گفته شد، فقط برخی از شرکت‌های سازنده گیربکس‌های گروه اول را به همراه روغن ارائه می‌کنند. در برخی برندهای دیگر مانند گیربکس سهند باید گروه اول را نیز پیش از راه‌اندازی و به‌صورت دوره‌ای روانکاری نمایید.

تعویض روغن گیربکس کتابی: گیربکس‌های کتابی تمام برندها تا سایز 90 توسط شرکت سازنده از میزان کافی روغن پر شده و برای راه‌اندازی نیاز به روان‌کاری ندارند؛ ولی سایر سایزها باید پیش از راه‌اندازی با روغن مناسب پر شوند. همچنین تمامی گیربکس‌های کتابی را پس از کارکرد مشخصی باید مجدداً روان‌کاری نمایید.

نتیجه گیری

در این مقاله طریقه نصب گیربکس حلزونی را مورد بررسی قرار دادیم. به طور خلاصه مراحل نصب این گیربکس‌ها عبارت‌اند از:

  1. اتصال موتور به گیربکس: روش مستقیم (فلنج) برای گیربکس‌های MVF و NMRV و روش غیرمستقیم (تسمه و پولی یا کوپلینگ) برای گیربکس‌های VF و NRV
  2. اتصال خروجی گیربکس به تجهیز بعدی: به‌وسیله پایه یا فلنج؛ اتصال بین محورهای گیربکس حلزونی و تجهیز بعدی به‌وسیله یک شفت فلزی انجام می‌شود.
  3. موقعیت و وضعیت نصب گیربکس

بهترین راه برای انتخاب گیربکس حلزونی مراجعه به کاتالوگ این محصولات و بررسی مشخصات فنی آن‌ها است. کاتالوگ گیربکس حلزونی حاوی اطلاعات مهمی درباره مشخصات فنی، ابعاد، نحوه نصب، تعمیر و نگهداری این تجهیزات است.

همچنین ارتباط با یک فرد متخصص در زمینه مکانیک نیز می‌تواند به رفع ایرادات و مشکلات احتمالی در هنگام نصب گیربکس حلزونی کمک کند؛ کارشناسان وب‌سایت کالا صنعتی همواره آماده ارائه مشاوره تخصصی رایگان در زمینه انتخاب، خرید، نصب، راه‌اندازی، تعمیر و نگهداری انواع گیربکس حلزونی به شما عزیزان هستند.

اخبار مرتبط
نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.
    • 0
    • 0
    تست می شود
    • 1403/06/03 10:09:25
      • 0
      • 0

      پاسخ




دسته بندی ها
سبد خرید
تماس با ما